GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
11 Eylül 2022 Pazar 14:48

Özelleştirme kararı alınmıştı… Planlar mahkemelik!

Özelleştirme kararı alınarak önümüzdeki günlerde satışa çıkarılması beklenen Menderes’teki DSİ’ye ait sosyal tesislerin ve Bornova Ergene Mahallesi’ndeki yeşil alanın yeni imar planları Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası tarafından yargıya taşınacak.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Resmi Gazete’de geçtiğimiz aylarda yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla İzmir’in Menderes ve Bornova’daki iki kamu arazinin yeni planları duyurulmuştu.

Onanan planlarla birlikte Menderes Gümüldür’deki Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne ait sosyal tesislerin statüsü “Ticaret-Turizm Alanı, Günübirlik Tesis Alanı, Trafo Alanı, Park Alanı, Otopark ve Yol” olarak değiştirilirken Bornova Ergene Mahallesi’ndeki kamu mülkiyetindeki yeşil alan ise ‘gelişme konut alanı’ olarak belirlenmişti. Parsel için 1 emsal yapılaşma hakkı ve 5 katlı yapı hakkı tanınmıştı.



ODALAR YARGIYA TAŞIYACAK
TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi her iki alana ait yeni planları yargıya taşıma kararı aldı. Menderes’teki DSİ adına kayıtlı 2899 ada ve 1,2 ve 3 parsellere ilişkin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Plani Değişikliği, 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile Bornova Ergene Mahallesi’ndeki hazineye ait 14049 ada 1 parsel için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’nın iptali için dava açılacak.