GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Haziran 2024 Salı 14:25

Özel: Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri kırılmıştır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, 'Dün akşam itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri kırıktır, temeli kumdandır, devleti sakatlamışlardır. Bu devleti bu hale AKP ve MHP'nin anayasa tanımazlığı getirmiştir' dedi.

Hakkari Belediyesi'ne atanan kayyumla ilişkili konuşan Özel ''Belediye başkanı olacağında temiz kağıdı ver. Bir günde kayyum ata. Kayyum atama Hakkari halkının iradesine saygısızlıktır. Belediye Başkanı tutuklanırsa yerine belediye meclisinden başkan seçilir. Kayseri bir belediye meclisi Hakkari bir belediye meclisi seçiyor. İçinizden seçemezsiniz ben atarım diyor. Valiyi atıyor. Milletin iradesine saygısı olmayanın milletin gönlünde yeri olmaz'' açıklamasında bulundu. 

AYKUT KAYA CHP'YE KATILDI
Özgür Özel, grup toplantısında CHP'ye katılımları kutlayarak yeni partililere rozet taktı. Partisinden istifa eden eski İYİ Parti Antalya Milletvekili  Aykut Kaya CHP'ye katıldı. 

KAYSERİ'DE ŞEHİT OLAN PİLOTLAR İÇİN TAZİYE MESAJI
Özel ''Malesef sabahleyin kötü bir haber aldık Kayseri'de bir eğitim uçağı düştü iki şehidimiz var, Şehitlerimize allahtan rahmet ailelerine sabır diliyoruz'' ifadelerini kullandı. 

''CANI SAĞOLSUN''
CHP Genel Başkanı Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısını hatırlatarak ''Sayın Devlet Bahçeli'nin bugün kullandığı bütün ifadeleri yazan iki isimden bütün MHP'liler yaka silkiyor. Canı sağolsun'' dedi.  

''YAPTIĞINIZ HERŞEYİ AYM İPTAL ETTİ''
CHP Genel Başkanı Özel, Anayasa Mahkemesi'nin  703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) bazı maddelerini iptal eden kararına değinerek AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Özel,  ''Tayyip bey buradan söylüyorum yaptığınız herşeyi AYM iptal etti. 270 sayfa iptal var. Memleketin nasıl bir hukuksuzlukla yöneltildiği buradan belli oluyor. Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen sistem kökten hukuksuzdur. Anayasa istemek için önce mevcut anayasaya uymak, yetkiyi veren milletin aklıyla alay etmemek gerekir''  ifadelerini kullandı. 

Özel açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

Anayasa Mahkemesi kararları, yargılamaları herkesin dilinde. Ben de yemin ederken anayasaya göre Erdoğan da anayasaya göre yemin ediyor. Anayasaya aykırı kanun ya da KHK varsa görev 120 milletvekilini birlikte imza attırabilen CHP'dir.

60 gün içinde iğneden ipliğe inceledik. Tuğla gibi bir başvuru yaptık. Bizim 60 günde inceleyip iddia ettiğimiz aykırılıkları Anayasa Mahkemesi 6 yılda inceledi. O sırada bakanlar, rektörler, bakanlar kurulu atandı, seçimler yapıldı, beyefendiler kararı verdiler.

AYM kararı, TSK'nin rütbeleri, adalet müfettişlerinin atanması, din işleri yüksek kurulunun atanması, huzur hakkı ödemeleri, Yargıtay'ın yapısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın binalarının vakıflara verilmesi.

''TÜRKİYE CUMHURİYET'İNİN KİRİŞLERİ KIRIKTIR''
''Dün akşam itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin kirişleri kırıktır, temeli kumdandır, devleti sakatlamışlardır. Bu devleti bu hale AKP ve MHP'nin anayasa tanımazlığı getirmiştir''