GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Haziran 2024 Pazar 10:51

Özel'in kardeşinden Tugay'a su zammı tepkisi: Yazıktır bu halka!

CHP lideri Özgür Özel'in kardeşi Barış Özel, İzmir'de tartışmalara neden yüzde 45'lik su zammına tepki göstererek "Böyle mi yöneteceksiniz İzmir'i? Yazıktır bu halka!" ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - Olağanüstü toplanan İZSU Genel Kurulu, su ve atık su tarifesine, birinci kademe olan 0-4 metreküp arası hariç, yüzde 45 zam yapma kararı aldı. 

Yapılan zam, seçim vaatleri arasında suya indirim de olan Başkan Tugay'a tepkiye dönüşürken bir eleştiri de CHP Lideri Özgür Özel'in İzmir'de yaşayan kardeşi Barış Özel'den geldi. 

Özel sosyal medya paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

İzmir'de suya indirim sözü seçim vaadi olarak verilmişken, seçim sonrası elektrik zammından bile yüksek zam yapılıyor. Türkiye'nin en pahalı suyuna katmerli zam resmen. Böyle mi yöneteceksiniz İzmir'i? Yazıktır bu halka!

EN DÜŞÜK İZMİR OLACAK DEMİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 1 Haziran 2024 itibariyle 0-4 arası metreküp su fiyatlarında yüzde 25 oranında indirim yapmıştı ancak indirimin üzerinden bir ay geçmeden yeni zam yapılmış oldu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin yeni döneminin ikinci toplantısında Başkan Tugay “Bütçeyi bozmadan işleyişi bozmadan amacımız İzmir’i Türkiye’de en düşük su fiyatına sahip il yapmak” demişti.

MANİSA İNDİRİM YAPMIŞTI
Manisa’da, mesken ve türevlerinde ilk 2 ton su 1 TL sonraki kademelerde ise yüzde 30 indirimli fiyat tarifesi 1 Mayıs itibarıyla uygulanmaya başlandı.