GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Mart 2024 Cuma 19:56

Özel, Erdoğan'a çağrıyı Kemalpaşa'dan yaptı: İsrail ile ticarete engel ol!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemalpaşa’da katıldığı iftar programında konuştu. Konuşmasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yapan Özel, "Filistin’in yanında olmak, Filistin’le savaş halinde olan İsrail ile ticaret yaparak Filistin'e barış talep edilemez. Erdoğan’dan yakın ailesinin, arkadaşlarının, çevresinin sürdürdüğü bu ticarete engel olmasını siyasi rekabet dışında Filistin halkının hatırına hatırlatmak isterim" dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemalpaşa’da katıldığı iftar programında konuştu.

Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

"Önümüz seçim. Malum iftar sofrasından kalkıp katı siyaset yapacak halimiz yok. Biz burada Kemalpaşa İttifakı’nı kurduk. Bu ittifakta tüm partiler var. Mehmet Türkmen CHP’li belediye başkanlarımız gibi yakasındaki parti rozetini çıkarıp Türk bayrağı rozetini takacak. Tüm görüşlerden Kemalpaşalılara tavizsiz, ayrımsız hizmet sunacak.

Filistin’de Hamas’ın yaptığı saldırı sonrası İsrail saldırılarında 35 bin insan can verdi. Bunun çoğu çocuk ve kadınlardan oluşuyor. Gayretimiz kalıcı bir ateşkes… Henüz yeterli sonucu vermedi. 140 ülkeye mektup gönderdim, aralarında cumhurbaşkanları, başbakanlar var. Başkan yardımcısı olduğum Sosyalist Enternasyonel’de çağrı yaparak Filistin’de kalıcı ateşkesi tüm dünyaya hatırlattık. Filistin’in yanında olmak, Filistin’le savaş halinde olan İsrail ile ticaret yaparak Filistin;'e barış talep edilemez. Erdoğan’dan yakın ailesinin, arkadaşlarının, çevresinin sürdürdüğü bu ticarete engel olmasını siyasi rekabet dışında Filistin halkının hatrına hatırlatmak isterim"