GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Eylül 2024 Pazar 21:27

Özel'den teğmenlere destek: Trikopis’in askerleriyiz mi diyeceklerdi?

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde ''Mustafa Kemal'in Askerlerleriyiz" sloganı atan teğmenlere CHP lideri Özgür Özel'den destek geldi. Teğmenlere yönelik eleştirilere sert yanıt veren Özel, "Kanaat önderiniz, akıl önderiniz gibi, Fesli deli Kadir’in dediği gibi, 'keşke Yunan kazansaydı' deyip Trikopis’in askerleriyiz mi diyeceklerdi? Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar" dedi.

Kara Harp Okulu'ndan yeni mezun olan teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atarken çekilen görüntülerine yönelik eleştirilere CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den partisinin Ankara İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada sert ifadelerle yanıt geldi.

Özel şunları söyledi:

"Ağustos ayı milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri için çok önemli bir ay. 30 Ağustos Zafer Bayramı yanı sıra 30 ve 31 Ağustos’ta da kara, deniz, hava harp okulları mezuniyet törenlerini yapıyorlar. Bu törenlerde bu sene ilk kez ve acayip keyifli şekilde üçünün birincisi genç kadın teğmenler. Onları yürekten alkışlıyorum.

Tören bittikten sonra harbiyede bir gelenek var. Kılıç çekiyorlar. Birbirlerine vura vura bir yerde toplanıyorlar. Birinci de geliyor bir ant içiyor. O andı içtiler. Kadın teğmenimiz ezberinden okudu ve o andı içtiler.

Ant şu, 'ant içeriz ki laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanacak eller karşısında bizi bulacak ve kılıçlarımız daima keskin, hazır olacaktır. Bizler Türk istikbalinin evlatlarıyız. Şerefimizle doğduk, şerefimizle yaşayacak ve şerefimizle öleceğiz. Ne mutlu Türk’üm diyene.'

Bu metin 2016 yılına kadar resmi törende okunan metin. 2016 yılından sonra metni biraz kendilerine benzettiler. Olsun varsın. Dün okul birincisi ve bütün teğmenler bu metni okudular. Birileri bu metinden rahatsız oldu.

Sonrasında Mustafa Kemal’in askerleriyiz demişler, birileri bundan rahatsız olmuş. Ne diyeceklerdi? Sizin şimdi müteveffa kanaat önderiniz, akıl önderiniz gibi, fesli deli Kadir’in dediği gibi 'keşke Yunan kazansaydı' deyip Trikopis’in askerleriyiz mi diyeceklerdi? Elbette Mustafa Kemal’in askerleri onlar.

Şimdi şunu söyleyeyim arkadaşlar Mustafa Kemal’in askerleriyiz demeyen bir teğmen varsa beka sorunu oradadır. Mustafa Kemal’in askeriyim demeye itiraz edecek bir teğmen mezun ediyorsak işte yandığımızın resmi oradadır. O yüzden hepimiz o andın hangi kelimesine itiraz edenler itiraz ediyor duymak istiyoruz.

Mustafa Kemal’in askerleriyiz demeyen bir teğmenden gelecekte sadakat beklemek, gelecekte liyakatli işler beklemek, gelecekte vatan için ölümü göze alacağını beklemek saflıktır. Asla ve asla hiçbirimizin kabul edebileceği bir şey değildir.