GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Mayıs 2024 Cuma 11:02

Özel'den 'seçim' mesajı: CHP'yi iktidar yapamazsam istifa ederim!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçimlerin ardından partililere "cumhurbaşkanı adaylığı konuşmayacaksınız" talimatı verdiğini doğrulayarak "Benim cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir hedefim bir niyetim yok. Benim bir niyetim var, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini birinci parti yapmak, bir CHP'liyi cumhurbaşkanı yapmak" dedi. Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapamazsam o gece buraya çıkıp istifa edeceğim, siyaseti o gün bırakacağım" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özel, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Hedefinin partisini birinci parti yapmak olduğunu belirten Özel şunları söyledi:

"Seçimin ertesi günü aday konuşmak; bu potansiyel adayları küstürecek mevcut adayları başka bir psikolojiye sokacak ve milleti boşu boşuna meşgul edecek bir şey. Benim canıma tak etti. Geçtiğimiz seçimde bu hatayı yeniden yaptırmak isteyen bir tuhaf kafa var. Hep aday tartışması açılıyor. Arkadaşlara dedim. Benim cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir hedefim bir niyetim yok. Benim bir niyetim var, 'Atatürk’ün partisi Cuhmuriyet’in ikinci yüzyılının ilk genel seçiminde birinci partidir' dediysem en büyük hedefime ulaşmışımdır.

CHP’nin 973 ilçedeki ilçe binalarının ışıkları sabaha kadar yanacak. Ben kendi adıma hiçbir şey istemem. Ben CHP’yi bu seçimlerde iktidar yapayım. Bir CHP’li cumhurbaşkanı yapalım, bu ülkeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyet ettiği rotaya sokalım. Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapamazsam o gece buraya çıkıp istifa edeceğim, siyaseti o gün bırakacağım"