GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Mart 2024 Pazar 15:10

Özel, belediye başkanı Pehlivan’ı hedef aldı: Menemen'de 3 Milyar TL buharlaştı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Menemen’de Halk Buluşması programında konuştu. Özel, Menemen Beleidye Başkanı Aydın Pehlivan'ı hedef alarak "belde belediyelerinin  malları Büyükşehir’e geçti. Tahir Başkan döneminde 1 tanesine el sürülmedi, Emiralem ve Seyrek’te çiftçilerin alınteri ile biriktirdikleri ya da belde belediyesinin kendi imkanları ile yarattığı taşınmazları aldılar. Bunları 4 milyar TL tutarında arazi sattılar. Bu parayla yaptık dedikleri işler 1 milyar TL tutar.  Menemen'in 4 milyarı satıldı, 3 milyar’ı buharlaştı. 1 milyarı ile göz boyayıp oy istiyorlar" dedi.

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Menemen’de Halk Buluşması programında konuştu.

Özel’in konuşmasından satır başları:

Her sene 23 Aralık’ta burada oluyoruz. Menemen’in bizim açımızdan önemi, anlamı var. Menemen’de bizim bir yürek acımız, davamız, asla boşlamamamız gereken bir gerçekliğimiz var. Burada cumhuriyetin devrimlerini ve kazanımlarını karşı olanlar Kubilayımızı ve bekçilerimizi katlettiler. Bizim onlarla bir hesabımız, davamız var. 94 yıl geçti yüreğimizdeki acı, ateş dinmedi. Bugün siyaseten rekabet içinde olduklarımızın önemli isimleri, partide daha geçtiğimiz günlere kadar genel başkanvekili olan Numan Kurtulmuş ‘biz CHP zihniyeti ile 150 yıldır karşı karşıyayız’ diyordu. 150 yıl öncesinde 1. Meşrutiyet’ten yanaydık, onlar karşıydı. Biz Jöntürklerdik, onlar damat Ferit’in yanındaydık. Onlar İstanbul’u işgal edenleri kırmızı halıyla karşılayanların izinde, bizler ‘geldikleri gibi diyenler’in yolunda yürüyoruz.

İKİ ELLERİM YAKALARINDA!
Özel, kura döneminde belediye meclis üyeleri olan ve partinin yaptığı araştırma çalışmasında Aydın Pehlivan'ı desteklediğini tespit ettikleri Hasan Ünal, Rasim Yigit Özge,  Ali Aydın'ı hedef aldı. Özel, "Halk bir karar verdi. Belediye seçildi, meclis seçildi. Sonra CHP kendisine doğrudan gelen ihbarı inceledi ve gereğini yaptı.Sonra devlet de gereğini yaptı.Sonra belediye meclisi kendi içinde seçimini yaptı.Sonra seçim sırasında AK Parti adına bulunan ve kura çekeceğiz diye koşup mahkemeye itirazda bulunan, kuranın usule uygun olmasına rağmen baskıyla değiştiren birisi Menemen'in iradesi dışında birisi tarafından yönetilmesini sağladı. O sırada geçmişte CHP’den seçilip gizli oylamada artık hepimizin bildiği ve ne yaptıklarını, niye yaptıklarını, nasıl yaptıklarını bildiğimiz birkaç tanesi var ya… Onlar Özgür Özel’in hafızasında. Onlarla günü gelince hesaplaşacağım. Ölsem gitsem bu partini genel başkanı olarak, Atatürk'ün kurduğu partini genel başkanı olarak ölsem gitsem iki elim yakalarındadır. Hesabını onlara soracağım" dedi.

BOMBACI PİLOTUN KARDEŞİ BURADA BELEDİYE BAŞKANI

Özel şunları söyledi:

Hileli kuracı Hamza Dağ gelmiş İzmir'e Büyükşehir adayı olmuş. Hile ile kurayla hakimlere baskı ile belediye başkanı yaptıkları gelmiş aday olmuş.  Belediye başkan adayımız hukukçu. 2011'den beri hukuk yapılan bir yerdeyim. AK Parti'nin hukukta hiç saymadığı şey suçun şahsiliği ilkesi. Bunlar darbe sonrası Bank Asya'ya para yatıranı işten attılar, çocuklarını FETÖ okuluna yollayanların kardeşlerini memurluktan attılar. Biz hep dedik ki suç şahsidir aileye karıştırmayın. Şimdi garibanlar olunca suçun şahsiliği yok, onu işinden atıyorsun. Kardeşi için polislikten atılıyor, kendi suçu yok, bu nasıl doyacak, ağacın kökünü yesin diyorlar. Biraz godomanlara gelince işin şekli değişiyor. Fettah Tamince diye bir adam olunca uçaktan inmiyor. Darbe gecesi AK Parti İzmir İl Başkanlığını ertesi sabah boşalttılar, İzmir'deki en güçlü, en zengin FETÖ’cüsünün yerinde bedava oturuyordu, kabloyu bağlamış olan Hamza Dağ'ın kendisiydi. Burada belediye başkan adayının kardeşi kimmiş normalde biz ilgilenmeyiz. Ancak sen yoksullara kardeşten, eşten, hatta eşinin kardeşinden mesul tutacaksın, o gece benim de içinde bulunduğum meclisi bombalamaktan yargılanan bombacı pilotun kardeşini burada belediye başkanı yapacaksın .Bana kalsa kimse kardeşinin suçundan mesul tutulmamalı. Ancak herkes mesul, buraya gelince mesul değil.

Satılan arsaları söyleyeceğim de, hiç arsa satmadan belediye başkanlığı yapan biri varsa Tahir Şahin. Aday adayıydı, başka aday belirlendi, belirlendiği gün geldi adayın elini kaldırdı. Beni aradı sonuna kadar adayın partimin hizmetindeyim yeter ki bunlar gitsin dedi.

MENEMEN’DE 3 MİLYAR TL BUHARLAŞTI
Buraya seçilmediği halde birini getirdiler. Burada CHP’nin oyu gücü belli. O getirdiklerine dediler ki Menemen’de ne buluyorsan hepsini sat bununla bir şeyler yap, bir kısmını bizim tarafa at… Şimdi 2009’da belde belediyelerinin  malları Büyükşehir’e geçti. Tahir Başkan döneminde 1 tanesine el sürülmedi, Emiralem ve Seyrek’te çiftçilerin alınteri ile biriktirdikleri ya da belde belediyesinin kendi imkanları ile yaratığı taşınmazları aldılar. Bunların tamamını Seyrek ve Emiralem’de 4 milyar TL tutarında arazi sattılar. Bu parayla yaptık dedikleri işler 1 milyar TL tutar.  Menemen'in 4 milyarı satıldı, 3 milyar’ı buharlaştı. 1 milyarı ile göz boyayıp oy istiyorlar.

AK PARTİ’YE OY VEREN ATATÜRK’ÜN KEMİKLERİNİ SIZLATIR
Ben CHP’nin mevcut Genel Başkanıyım. Bu partinin kurucusu, bayrağı,amblemi, al bayrağı, teşkilatı-örgütü belli. Bu partinin adayı da belli. Menemen’de adayımız Deniz Karakurt. Nokta! Kim ki CHP’lidir, cumhuriyetçidir, Atatürkçüdür, bu vatanı sever, bu partinin onların değdi gibi gayrı milli değil, milli bir parti olduğunu bilen kimse, bu seçimde gidip Cumhur İttifakı adayına, AK Parti'nin adayına  eli kayarsa bilsin ki Özgür Özel'i Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Hikmet Çetin'i kahreder, üzer, kaybeder. Deniz Baykal'ın Bülent Ecevit'in, İsmet İnönü'nün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kemiklerini sızlatacağını bilsin.

SÜTTE LEKE VAR, DENİZ KARAKURT’TA LEKE YOK
Kadın adayımız Deniz Karakurt, yıllarca çalışmış, sütte leke var ama onda leke yok. Belki hep doğruları savunduğu için gün oldu kimse onu anlamadı ancak en sonunda ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. Bu kadar zorlu süreçte sizin emeğinizin ve gayretiniz ile 1 hafta süreçte hep birlikte çalıştığımızda Menemen'de bir tarih yazacağız. Biz bu başarıyı elde etmezsek kalan malları da satarlar. Gözümde değil. Bir sürü yolsuzluk yaparlar. Lanet olsun. Burası Menemen. Burada yağmur'da yağsa, dolu da yağsa 23 Aralık'ta 1930 anısına gidip orada gözyaşı dökenlerin seçim akşamı gidip gözyaşı dökmesini istemiyorum.