GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Haziran 2022 Perşembe 11:22

Özdağ’dan Soyer’e mülteci çıkışı: Sen içine sindir!

Geçtiğimiz aylarda 'mültecilerle yaşamayı herkes içine sindirmeli' yorumu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sosyal medya hesabı üzerinden yüklenen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir’de yaşanan görüntüleri alıntılayarak ‘sen içine sindir biz sindirmeyeceğiz’ çıkışında bulundu

EGEDESONSÖZ - Türkiye’de hız kesmeden devam eden ‘mülteci’ tartışmaları bu kez de İzmir’e de sıçradı. 

Özellikle Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın sıklıkla dile getirdiği ve bir çok kesimden ‘ırkçılık’ olarak nitelendirilen mülteci politikası hakkında Özdağ bu kez de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı.

Geçmişte İzmir’de yaşayan mülteciler ile ilgili ‘Bir biçimde hayatın içindeler ve onlarla birlikte yaşıyoruz. Bunu herkesin hazmetmesi ve bununla devam etmemiz lazım’ ifadelerin kullanmıştı.



Dün sosyal medyadan yansıyan ve mülteci olduğu iddia edilen bir gencin İzmir Büyükşehir Belediyesi işletmesinde olan ‘BİSİM’ bisikletlerini zorla ve kaçak yolla yuvalarından çıkarması görüntülerini alıntılayan Özdağ, Tunç Soyer’e seslendi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Özdağ şu ifadelerini kullandı;  “Tunç Soyer, ‘mülteciler ile yaşamayı herkes içine sindirmeli’ demiş. Sen içine sindir. Biz sindirmeyeceğiz.”