GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Şubat 2016 Çarşamba 14:50

Öykü Günleri 14.kez yola çıktı!

Türk Edebiyatını önemli ve duayen isimlerini okuyucuyla buluşturan Konak Belediyesi 14. İzmir Öykü Günleri’nin tanıtımı gerçekleştirildi. Başkan Sema Pekdaş Öykü Günleri’nin tanıtımıyla ilgili açıklama yaptı.

Gökhan Koç/EGEDESONSÖZ - Türk edebiyatının önemli isimlerini okuyucuyla buluşturma anlamında hafızalarda yer eden İzmir Öykü Günleri 12-14 Şubat olmak üzere Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde tanıtıldı.

Başkan Sema Pekdaş’ın tanıtımını yaptığı İzmir Öykü Günleri’nin bu yıl ki onur konuğu Yazar Necati Tosuner oldu.

Üç gün sürecek etkinliğin teması ise “Gençlik ve Barış” oldu.

Başkan Sema Pekdaş’ın açılış konuşması öncesi geçmiş yıllarda yapılan İzmir Öykü Günleri’nden karelerin olduğu bir video gösterimi yapıldı.

YENİ BİR PENCERE AÇABİLİR MİYİZ?

Video gösteriminde sonra Başkan Sema Pekdaş kısa bir konuşma yaptı. Pekdaş, “Bu yıl 40’a yakın edebiyatçımız konuğumuz olacak. Onlarla İzmirlileri buluşturuyoruz. Edebiyata ve öyküye ilişkin oturumlar yapacağız. Çok verimli keyifli toplantılar gerçekleştireceğiz. Bütün İzmirlileri bu etkinliğe davet ediyorum. Edebiyata ihtiyacımız olduğu günlerden geçiyoruz. Hem Türkiye’de hem de bölgemiz açısında zor günler geçiriyoruz. Her gün şehit cenazeleri, her gün katliamlar, mülteciler, göçmenler, göç yolunda hayatını kaybedenler, Ege Denizi sularında hayatını kaybedenlere baktığımızda çok acımasız bir dünyada yaşıyoruz. Öyküyle nefes almak ve kenti yorumlayarak bütün bu sıkıntılara yeni bir pencere açabilir miyiz onu konuşmak istiyoruz. Bu nedenle bu seneki temamız “Gençlik ve Barış” olsun dedik. Çünkü barışa ve gençliğin enerjisine ihtiyacımız var. 19-20 sanatçımız İzmir’den katılıyor. Diğer geriye kalanlar ise İzmir’e konuk olacak” dedi.

ÖYKÜ GÜNLERİ NEFES VE SOLUK OLACAK

Başkan Pekdaş, geçen yıl yaşamını yitiren Tarık Dursun K’yı da yaşatmak istediklerini söyleyerek 269 sokakta bir Anı Evi restore ettiklerini söyledi. Öykü günlerine yetiştiremediklerini ifade eden Pekdaş, restore edilen bu Anı Evi’nde çocukların hayal kurmayı ve dili kullanmayı öğrenmelerini umut ettiklerini ifade etti. İzmirli edebiyatseverlere kazandırmanın kıvancını yaşayacaklarını ifade etti.

Pekdaş, “Ben bugüne kadar bu etkinliklerin yapılmasına katkı koyan katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu karanlık günlerde inşallah öykü günleri bize nefes ve soluk olacak. Edebiyatın yenileştirici ve yaratıcı gücü bize ayrı bir pencere açar. Daha çok sanat demek lazım... Bu karanlık ortamdan çıkışın yolu budur. 2. Dünya Savaşı’nda insanlar hep edebiyat ve sanata ilgili olmuşlar. İnadına bunlara devam etmek gerekiyor. İnsan sıcaklığını sürekli hale getirmek lazım” diye konuştu.