GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Eylül 2020 Perşembe 10:02

Oturma eyleminde 140. hafta

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube üyesi eğitimciler, 4 yıl önce KHK'larla ihraç edilen arkadaşları için başlattığı oturma eylemini, pandemi nedeniyle zorunlu olarak verdikten 6 ay sonra yeniden gerçekleştirdi. 140. oturma eylemine vatandaşlar da destek verdi.

EGEDESONSÖZ - Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube'nin mola verdiği oturma eylemi, Karşıyaka Çarşı girişinde yeniden başladı. 4 yıl önce, ilk KHK'larla işlerinden ihraç edilen eğitimciler için başlatılan ancak pandemi nedeniyle Mart ayında 139'uncusu yapılan oturma eylemi, 6 ay sonra yeniden gerçekleştirildi.

Eylemde yapılan basın açıklamasında, emeğiyle geçinmeye çalışan geniş halk kitlelerinin, bir avuç zenginin çıkarlarına feda edildiği dile getirildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

SORUŞTURMA DAHİ OLMADAN İHRAÇ EDİLDİLER
"15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi ile daha çok otoriterleşen yönetim anlayışı toplumun üzerinden adeta silindir gibi geçmektedir. Bir arada olmamız gereken salgın günlerindeki bu yok etme eğilimi, maalesef 12 Eylül 1980 darbesine rahmet okutacak bir hal aldı. 15 Temmuz 2016 darbe girişimini lütuf olarak görenler, kendi koyunlarında büyüttüklerinden kurtulmaya çalışırken kirli ellerini tertemiz arkadaşlarımıza uzatmaktan çekinmediler. İşlerinden ve sonrasında da yaşamdan ihraç etmeye çalıştıkları Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na üye arkadaşlarımız sizlerin iddianamelerinize konu olamayacak kadar temizdir. Dönemin adalet bakanı, arkadaşlarımızın haklarında hiçbir hukuki soruşturma dahi olmadan idari tasarrufla ihraç edildiklerini itiraf etmiştir. Dört yıl önce insanlara hizmet etmek ve güzel bir yarın dileğinden başka bir yaklaşımı olmayan arkadaşlarımızı ihraç ettiniz. Yaşama tutunmak için en ağır gündelik işlere yönelmek zorunda kalsalar da arkadaşlarımızdan acının tarifi olan bir “Ah!” bile işitmediniz. İzmir’den iktidara seslenmek istiyoruz: Haksız ve hukuksuz yere ihraç ettiğiniz arkadaşlarımızı derhal görevlerine iade edin. OHAL Komisyonu’nu lağvedin ve aldığı tüm hukuksuz kararları yok sayın. Toplumsal barışın ve el birliğiyle birlikte yaşamın zemini budur! Herkesi bu insani değerler etrafında birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. Mutlaka kazanacağız, işimize döneceğiz!"