GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
20 Haziran 2024 Perşembe 08:11

Otomotiv sektöründe son durum: Satışlar durdu!

İzmir Oto Galericileri Odası Başkanı Zafer Dursun, vatandaşın galerilere satmak için her gün onlarca araba getirdiğini ancak satışların önümüz hem bayram hem yaz olmasına rağmen dip yaptığını söyledi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  Geçtiğimiz yıllarda yaz tatiline girerken canlanan ikinci el araç piyasasında şu günlerde belirgin bir durgunluk yaşanıyor. Kurban Bayramı tatili ve yaz sezonu olmasına rağmen oto galerilerinde satışlar bıçak gibi kesildi.

İzmir Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Zafer Dursun’un anlattığına göre, insanlar ya borcunu harcını kapatmak ya da bankaya faize yatırıp gelir elde etmek için arabasını satışa çıkarıyor.  Ekonomik kriz nedeniyle insanların otomobil alamaz hale geldiğine vurgu yapan Başkan Dursun, piyasanın yakın bir zamanda düzelmesini umut ettiklerini dile getirdi.

BAYRAM VE YAZA RAĞMEN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK
Otomobil piyasasını değerlendiren İzmir Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Zafer Dursun, “İşlerimiz de iyi değil. Bayram havamız yoktu. Yaz sezonu başladı, ama insanlar tatili öncelikli ihtiyaç listesinden çıkardığı için arabaya da ihtiyaç duymuyor haliyle” dedi ve şu görüşlere yer verdi:

“Şu sıralar galericilere çok sayıda araba getiriliyor ama galericiler doğru düzgün satış yapamıyor. İşlerimiz çok kötü durumda. Geçmişteki bayramlar yaklaştığında herkes bayrama arabayla gitmek ister, gelir ikinci el de olsa bir araba alırdı. Tatile çıkacağı zaman da bir araba alma eğilimi içinde olurdu. Şimdi durum gerçekten iç açıcı değil. Galerilerimiz sinek avlıyor. İnsanlar tatili zaten öncelikli ihtiyaç listesinden çıkardı. Tatili yabancılar yapıyor. Bayramın da tadı yok. Çünkü insanlar bu hayat pahalılığında bayram için memleketine bile gidemiyor. Küçük bir kesim var, onlar arabasını satıp faize yatırarak gelir elde etmeyi planlıyor. Daha birkaç gün önce bir müşteri geldi, elindeki 1 milyon 200 bin liralık arabayı satmak, 300-400 bin liralık, ayağını yerden kesecek bir araba almak istediğini, üstünü faize yatıracağını söyledi.  Bazıları da borcunu harcını kapatmak için arabasını satıyor.”