GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
23 Mayıs 2023 Salı 08:38

Otokent’te seçim durgunluğu... İşler bıçak gibi kesildi!

Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Demir, “Seçimler nedeniyle ikinci el otomobil piyasasında duruş yaşandı. Noterlerde inanılmaz bir doluluk yaşanırken şimdi ise müşteri araç almaya gelmez oldu” dedi.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- 14 Mayıs seçimlerinin ardından seçimin ikinci tura kalması sonrası piyasalarda kısmi durağanlık süreci yaşanıyor.

Durağanlığın yaşadığı sektörlerden bir tanesi ise otomotiv… Seçimlerin ikinci tura kalması ikinci el otomobil piyasasında durgunluğa neden olurken müşteriler ikinci el piyasasından resmen ayağını çekti.

Geçtiğimiz Nisan ayında satış hareketliliğinin oldukça yoğun yaşandığı Otokent'te ise rüzgar terse döndü. 

ZAM BEKLENTİSİ İLE VATANDAŞ ALACAĞINI ALDI
Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Demir, seçim ile birlikte piyasada durgunluk yaşandığını söyledi.

Seçimlerden önce ikinci el otomobil satışlarında yoğunluğun oldukça fazla olduğunu kaydeden Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Demir, “Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla satışlar bıçak gibi kesildi. Satışlar, piyasadaki belirsizlik nedeniyle duruşa geçti. Banka kredi faizleri de yüzde 1,9’dan yüzde 3,5’a yükseldi. Krediler de durdu. Noterlerde inanılmaz bir doluluk yaşanırken şimdi ise müşteri araç almaya gelmez oldu. Vatandaşlar zam beklentisi ile hızlıca alış veriş yapıp alacağını aldı. Seçimden sonra piyasa yeniden piyasanın hareketleneceğini düşünüyorum. Fiyatlarda ise büyük bir değişiklik beklemiyorum” ifadelerine yer verdi.