GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
3 Eylül 2024 Salı 12:30

Oteller boş kaldı… İEF’te kan kaybı!

İzmir Enternasyonal Fuarı 93’üncü kez kapılarını açarken İzmir Otelciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Kamiloğlu, fuara eskiye oranla şehir dışından ziyaretçi gelmediğini belirtti. Fuara gelip stant açanların da az olduğunu belirten Kamiloğlu, “İEF’in otellerdeki doluluk oranlarına etkisi sadece yüzde 20... Geçmişteki gibi fuar sezonu yaşamıyoruz” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – İzmir Enternasyonal Fuarı bu sene 93’üncü kez kapılarını açtı. İlk kurulduğundan bugüne pek çok iz bırakmış olan fuar, bu sene ‘teknoloji’ temasıyla beraber ziyaretçilerini karşılamaya başladı. Fuarın açılışının üzerinden 5 gün geçerken, her akşam yapılan konserlere yoğun ilgi gösterildiği görüldü.

Fuarın kapılarını açmasıyla beraber özellikle Basmane bölgesinde bulunan otelle  fuar için gelen ziyaretçileri ağırlamaya başladı. Otellerin fuar durumuna ilişkin bağına dair açıklamalar yapan İzmir Otelciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Kamiloğlu, Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu.

‘FUAR’A ŞEHİR DIŞINDAN TALEP YOK, İZMİR İÇİNDEN GELENLERSE KENAR MAHALLEDEKİLER’
Kamiloğlu fuarın artık eskisi gibi şehir dışından talep görmediğini belirterek, “Şu andaki fuarcılığın yapısı geçmişe göre değişti. Otellerle bağlantıları da bu değişen düzlemle birlikte değişim gösterdi. Geçmişteki gibi Türkiye’nin içerisinden ve farklı şehirlerden gelenler olmuyor. Ancak fuarda yer alan firma stantlarında görev alan kişiler otellerde kalıyor. Fuarı şehir dışından görmeye gelen yok. İzmir’in içinde yaşayan insanlar fuarı geziyorlar. Daha çok kenar mahallelerden ziyaretçi alıyor fuar” dedi.

‘DOLULUĞA ETKİSİ YÜZDE 20, ARTIK FUAR SEZONU YAŞAMIYORUZ’
Şehir dışından sadece stant görevlilerinin geldiğini belirten Kamiloğlu, “Bu sene fuarda geçtiğimiz senelere göre şehir dışından gelip stant açan kişi sayısı da az. Bu az sayıdaki görevli kişilerin gelişi otellerdeki doluluk oranlarını sadece yüzde 20 şeklinde etkiliyor. Geçmişteki gibi fuar sezonu yaşamıyoruz. Fuarda standını açmış kişiler seviyeli olarak her birim ve kalitede konaklama yapabiliyor. Fuarın otellerle olan bağında fazla bir ehemmiyet yok, söyleyecek söz de yok” ifadelerini kullandı.

‘FUAR YİYECEK ÜZERİNE KURULU’
Geçmiş yıllara göre bu seneki fuarı karşılaştıran Kamiloğlu, “Fuarın içerisini gezdim, dolaştım. Fuardaki stantlar genel olarak yiyecek üzerine kurulu. Harici illerden gelen insanlar orada mutfak kurmuşlar. Bu mutfaklarda yiyecek satışı yapıyorlar. Teması teknoloji üzerine olmasına rağmen teknoloji yok, daha ziyade birtakım büyük olmayan küçük firmalar tanıtım yapıyorlar diğer yönüyle. Mutfak ve tanıtım var” diye konuştu.