GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Ekim 2021 Cumartesi 10:26

Otelciler çifte bayram yaptı!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile hafta sonunu birleştirip üç günlük tatil imkanı oluşunca, tatilciler Çeşme’ye akın etti. İlçede açık olan otellerde yüzde 80 doluluk gerçekleştiğini belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, “Hava güzel, otel fiyatları 350 liraya kadar düşünce, herkes tatile koştu” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Turizm sezonunu kısa bir süre önce sonlandıran Çeşme, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilini hafta sonuyla birleştirip üç gün tatil yapma fırsatı bulan tatilcilerle doldu taştı. Sezon bitiminde bazı oteller kapılarını kapatırken, butik oteller ve büyük otellerin bir kısmı misafirlerini büyük bir keyifle ağırladı. Yüzde 80 doluluğun gerçekleştiği Çeşme’yi anlatan Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, “Hem bayram, hem tatil, Çeşme’de sezonun kısmen uzamasını sağladı” dedi.

ÇEŞME DE KUŞADASI DA DOLU
Turizm Fuarı için Antalya’ya gittiğini, kaldığı 1000 odalı otelde bile boş yatak olmadığını anlatan ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, “Şu anda Kuşadası’ndayım. Burada da boş tek oda dahi yoktu. Zorla bir oda ayarlatabildim. Tatil kültürü, yabancılarda olduğu gibi bizim ülkemizin insanlarında da oluştu. Artık her fırsatta tatile çıkabiliyor” dedi ve şu değerlendirmelerde bulundu:

ÜÇ GÜNLÜK TATİL, OTELCİLERİ DE SEVİNDİRDİ
“Çeşme’de açık olan otellerin tamamı, yüzde 80 dolu durumda. Hava çok güzel. Buna ilaveten, yaz sezonundaki fiyatların yüzde 50 altına inmiş olması, sezonda tatil yapamayanlar için de fırsat oldu. İnsanlarımız bu fırsatı değerlendirdi. Butik otellerde fiyatlar 350 lira civarında. Beş yıldızlı otellerde 650-700 lira civarında. Bu rakamlar, cazip rakamlar. Bu sürpriz üç günlük tatil programları, otelcilerimi fazlasıyla memnun etti.”