GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Temmuz 2023 Cumartesi 19:00

Otelciler artık isyan etti... Çeşme'de kesinti çilesi!

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, eskiden kısa süreli olan kesintilerin artık üç saati geçmeye başladığını ve gün içerisinde defalarca kesinti olduğunu belirterek, "Elektrik kesintileri yüzünden hizmetlerimizde aksama olurken, misafirlerimiz perişan oldu. Son üç gündür yapılan kesintiler canımızdan bezdirdi. Misafirlerimize rezil olduk. Gediz Elektrik'in bu sorunu bir an önce çözmesini istiyoruz" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Çeşme'de yaşanan elektrik kesintileri, yazlıkçıların yanı sıra otelcileri de çileden çıkardı. Günde yarım saatlik, bir saatlik kesintilere alıştıklarını ancak son 10 gün içerisinde, 3 saati bulan kesintiler nedeniyle iş yapamaz hale geldiklerini belirten otelciler, misafirlere de sıcakta klima çalıştıramadıkları için perişan olduğunu anlattı. Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, kesintiler yüzünden pek çok işin yarım kaldığını, ilçenin her köşesinde kesintiler olduğunu, internetin gittiğini ve pek çok ürünün bozulduğunu dile getirdi.

DEMİR: YABANCI MİSAFİRLERİMİZ KESİNTİLERE ŞAŞIRIP KALDI
Otelcilerin kendisine ulaşarak elektrik kesintisinden dolayı şikayette bulunduğunu ve çarenin bulunması için yardım istediğini belirten ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"O kadar kötü olduk ki, elektriksiz kalınca elimiz kolumuz bağlanıyor. Hiçbir işi yapamıyoruz. Bilgisayarları kullanamıyoruz, 40 dereceye yaklaşan sıcakta klimaları çalıştıramıyoruz. Jeneratörleri son dönemde o kadar çok kullandı ki pek çok otelcinin jeneratörü yandı. Gediz Elektrik'i arıyoruz, kesintisinin sebebini soruyoruz, net bir açıklama yapmıyorlar ve fazla kullanımdan kaynaklı olduğunu ifade etmekle yetiniyorlar. Beş yıl önce, milyonlarca liralık yatırım yaptığını açıklamıştı Gediz Elektrik. Bir süre böyle bir sıkıntı çekilmedi ama yaz aylarında klimaların çalışacağını, dolayısıyla elektrik kullanımının artacağını öngöremiyorlar mı? Geceleri karanlıkta bir Çeşme, misafir ettiğimiz binlerce misafirimizin Çeşme ile ilgili imajı zedeleniyor. İkinci dünya ülkesinin bir şehri gibi oluyor Çeşme, elektrik kesintisinde. Elektrik kesintisini her yaz fazlasıyla yaşıyoruz ama bu yaz yaşadığımız, kelimelerle anlatılacak cinsten değil. Pek çok otelcimizin elektronik cihazları, kesintiler yüzünden arızalandı. Gece yarılarına kadar Gediz Elektrik'in iş makineleri çalışıyor. İş yapmak için bula bula sezonu mu buldunuz? Bir üyemiz, 13 yıllık otelciyim, böyle kepazelik görmedim, diye mesaj attı. Gediz yetkililerinin bu sorunu acilen çözmelerini istiyoruz."