GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Şubat 2022 Pazartesi 12:18

Osman Kavala’nın tutukluluğuna devam kararı

Çarşı davası ile Gezi Parkı davasının birleştirilmesinin ardından görülen 52 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında mahkeme heyeti, Çarşı davasının dosyasının ayrılmasına, Osman Kavala'nın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Çarşı davası ile Gezi Parkı davasının birleştirilmesinin ardından tutuklu sanık Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 52 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün görülmeye başlandı. Savcı, Gezi davasının Çarşı grubu yönünden ayrılması yönünde görüş belirtti.

Savcı, tefrik (ayrılma) talebinin kabulü halinde, Gezi Davası sanıkları hakkında mütalaa sunmak üzere dosyanın savcılığa gönderilmesini ve Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamını istedi.

KAVALA’NIN VEKİLLERİ MAHKEME HEYETİNİN DAVADAN ÇEKİLMESİNİ TALEP ETTİ
Gezi Davası’nda Osman Kavala vekilleri, mahkemeye karşı güvenin yitirilmiş olması ve tarafsızlığını yitirmiş olduğu gerekçesiyle mahkeme heyetinin davadan çekilmesini talep etti.

GEZİ VE ÇARŞI DAVASI AYRILDI
Mahkeme Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme ayrıca, Çarşı ve Gezi davalarının ayrılmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?
Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı dava, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlanmıştı. Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 sanık hakkında verilen beraat kararları ise Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yargıtay, bozma kararında, Gezi Parkı ile Çarşı davasının arasında hukuki bağlantı olduğu gerekçesiyle birleştirilmelerine karar verilmesi gerektiğini vurgulamıştı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesine gönderdiği yazıda davaların birleşmesine onay verdiğini belirtmişti.

Davalar 30 Temmuz’da birleştirilmiş ve sanık sayısı 52’ye çıkmıştı. Birleşme kararının ardından görülen üç duruşmada sanık Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.