GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Haziran 2023 Cuma 09:47

Örnekköy tramvayında sona doğru!

Karşıyaka ilçesi sınırlarında yapılacak olan Örnekköy-Yeni Girne tramvay hattı için İzmir Büyükşehir Belediyesi kritik bir karar almaya hazırlanıyor. Haziran ayı meclis gündemine gelecek olan "Tramvay Hattı"nın kesin güzergâhının imar planlarına aktarılmasına yönelik 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İmar Planı Değişikliği meclis üyelerinin onayına sunulacak. Maddenin kabul edilmesi halinde ise yeni projede ihale-inşaat sürecinin başlaması bekleniyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘kenti demir ağlarla öreceğiz’  sloganı ile başlattığı metro ve tramvay projelerinin bir yenisi daha hayata geçmeye hazırlanıyor.

Çiğli Karşıyaka tramvayının yapımını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da Yeni Girne-Örnekköy arasında da tramvay çalışmalarını yapmak için geçtiğimiz yıl düğmeye basmıştı. ÇED sürecini tamam ve sonrasında proje hazırlama sürecine geçen Büyükşehir yetkilileri, bu kez ise kritik bir virajı daha aşmayı planlıyor.

ÖNERİ MECLİS GÜNDEMİNDE
Girne Bulvarı ile Yeni Girne - Örnekköy Arasında yapılacak "Tramvay Hattı"nın kesin güzergâhının imar planlarına aktarılmasına yönelik 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İmar Planı Değişikliği önerileri tamamlanırken, Haziran ayı meclis oturumuna gelecek olan gündem maddesinin ilk olarak komisyonlara gönderilmesi bekleniyor. Komisyonlar tarafından ilgili gündem maddesinin kabul görmesi ve sonrasında meclis onayına sunulacak olan önerinin ise Haziran ayı içerisinden tamamlanması bekleniyor.