GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Ocak 2021 Salı 10:26

Örnek karar: ‘Sakin Şehir’e mahkeme kalkanı!

İzmir’in Seferihisar ilçesinde kurulmak istenen orkinos çiftliği için verilen için "ÇED Olumlu" kararının mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından şirketin yaptığı itiraz kesin hükme bağlandı. Mahkeme iptal kararını yeniledi.

EGEDESONSÖZ- Sığacık Mahallesi’nde kurulması planlanan ve vatandaşların tepkisine yol açan orkinos çiftliği projesi mahkeme tarafından kesin hükme bağlandı.

Geçtiğimiz Kasım ayında proje için verilen “ÇED Olumlu” raporunu iptal edilen mahkemeye yapılan itiraz yeniden ele alındı. Mahkeme iptal kararını yenilerken iptal gerekçesi ile ilgili önemli detayları açıkladı.

İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin verdiği hükümde iptal kararı için “tesis alanının Akdeniz foku türünün tabiat alanı ile çakıştığı, türün aktif yaşam alanını sınırlayacağı, balık çiftliklerinin sayısının artmasının çevreyi tehdit ettiği, Cittaslow üyelik kriterleri arasında yer alan çevre faktörleri maddesinde su temizliği ve biyoçeşitliliğin azalması kritelerinin balık çiftliklerinin artışı ile tehlikeye gireceği ve Yavaş Şehir Seferihisar ilçesinin Cittaslow sürdürebilirlik kriterleri ve Yarımada Stratejik Planı ile örtüşmediği” gerekçelerini sıraladı.