GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Temmuz 2021 Salı 12:09

Orhanlı'da bir eylem daha: Zeytinime dokunma!

Seferihisar'ın organik tarımla ünlü köyünde bir vatandaşın zeytinlik arazisini yüksek fiyata satın alan jeotermal firması, 16 zeytin ağacını kökünden kesti. Bu olaya sert tepki veren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, beraberindeki köylülerle birlikte orada eylem yaptı

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  Seferihisar'ın Orhanlı köyünde çevreciler, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile birlikte bir kez daha eylem yaptı.  Firmanın, kazı yapacağı alanı genişletmek amacıyla bir vatandaşın 10 dönümlük zeytinliğini, hak ettiğinin çok üstünde bir değerle satın almasının ardından oradaki zeytin ağaçlarını kesmeye başlaması, tepkilere sebep oldu. Başkan İsmail Yetişkin, CHP Seferihisar ve Güzelbahçe örgütleri, CHP geçmiş dönem Milletvekili Musa Çam ve Orhanlı sakinleri, büyük bir eylem geliştirdi.

BAŞKAN YETİŞKİN, ÖNCE ZABITA EKİPLERİNİ GÖNDERDİ
Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, firmanın oradaki kazı alanını genişletmek için satın aldığı arazide bulunan zeytin ağaçlarını kesmeye başladığında haber aldıklarını ve hemen zabıta ekiplerini göndererek müdahale ettiklerini bildirdi. İlçe ve İl Tarım Müdürlüklerine haber verdiklerini, ağaç kesimi durdurduklarını anlatan Başkan İsmail Yetişkin, şu değerlendirmelerde bulundu:

ORHANLI'NIN ÜSTÜNDEKİ ZENGİNLİK, ALTINDAKİDEN DAHA FAZLA
"Oradaki ağaçları sanki buduyorlarmış gibi bir süs vermeye çalışmışlar. Sadece 4 ağacı budamışlar ancak 16 ağacı da kökünden kesmişler. Biz bugün bu 20 ağaca sahip çıkmazsak, yarın diğer zeytin ağaçlarına, hatta çam ağaçlarına kadar ne varsa kesmeye kalkışırlar. Vatandaşlarımızın da katılımıyla büyük bir eylem yaptık ve ağaç kesimini durdurduk. Orhanlı, bölgemizin yaşayan, capcanlı bir köyüdür. Orhanlı'nın üstündeki zenginliğin, altındaki zenginliğinden daha fazladır. Orhanlı, organik tarım pazarında en büyük paya sahip bir köyümüz. Erkenci zeytini var, dünyaca ünlü. Marka olmuş Erkenci zeytini. Bu kıymetli ürünlerimizin jeotermal uğruna zarar görmesine asla izin vermeyeceğiz. Gözümüz, orada jeotermal kuyu açmak, ağaçlarımızı kesmek için fırsat kollayan firmanın üzerinde olacak."