GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Ekim 2021 Cumartesi 10:32

Önemli iş insanları tek çatı altında toplanıyor... Kaf-Kaf'a niyet, şirkete kısmet!

Karşıyaka Spor Kulübü’nün şirketleşmesi için bir araya gelen  iş insanları şirketleşmeden vazgeçilmesinin ardından birlikteliklerine devam etme kararı aldı. Jak Eskinazi, Hasan Küçükkurt, Turgay Büyükkarcı, Azat Yeşil, Cenk Karace gibi önemli isimlerin de yer aldığı bir grup iş insanı İzmir Girişim Grubu Gayrimenkul Turizm Teknoloji Sportif Yatırım A.Ş. şemsiyesi altında ticaret yapma kararı aldı. 296 ortağın olduğu şirkette sayının 500’ü geçmesi durumunda halka arz çalışmasının başlayacağı vurgulandı. Şirketin Karşıyaka Spor Kulübü’ne de finans desteği sağlayacağı aktarıldı.

EGEDESONSÖZ- Uzun yıllar transfer yasağını kaldıramayan ve 3. Lig’te mücadele eden Karşıyaka Spor Kulübü’nün şirketleşmesi çabası taraftarların itirazlı ile rafa kaldırılmıştı.

Şirketleşme sürecinde yan yana gelen iş insanları ise birlikteliklerini sürdürme kararı aldı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı’nın da ortakları arasında olduğu 296 iş insanı, akademisyen, avukat, sanayici ve girişimci yatırım ortaklığında buluştu.

Aralarında Jak Eskinazi, Hasan Küçükkurt, Azat Yeşil gibi iş insanlarının da yer aldığı topluluk insanı İzmir Girişim Grubu Gayrimenkul Turizm Teknoloji Sportif Yatırım A.Ş . ismi ile bir şirket kurdu. Gayrimenkul, turizm ve sigortacılık alanlarında İzmir’de söz sahibi olacak bir şirketin kuruluş için hazırlıklarını tamamladı.

Şirketin yönetim kurulu başkanlığına da Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski başkanlarından Cenk Karace getirildi. Şirket 8 Ekim günü yol haritasını ve yapmak istediklerini kamuoyuna açıklayacağını duyurdu.

Şirkette yer alan isimler ise şöyle: