GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Mayıs 2018 Çarşamba 17:25

Önce İzmir'den sonra İstanbul'dan aday gösterildi: Değişiklik için ne dedi?

Milletvekili aday listelerinde ilk önce İzmir’den sonra İstanbul’dan gösterilen Çeviköz, değişiklik için, “Beni İzmir’e layık gördüklerinde onur duymuştum. Ama ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır’ anlayışı içindeyim” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Siyasi partiler 21 Mayıs itibariyle kesinleşen milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir için oluşturduğu listenin kesinlik kazanmasıyla birlikte tartışmalarda beraberinde geldi.

Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından basına sızan kesin olmayan listede İzmir 2’nci Bölge 2’nci sıradan aday gösterilen fakat daha sonra İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın hamlesiyle İstanbul 2’nci bölgeye kaydırılan PM Üyesi Ünal Çeviköz Egedesonsöz’e konuştu.

ATATÜRK’TEN ALINTI YAPTI: HATTI MÜDAFAA YOKTUR SATHI MÜDAFAA VARDIR!
Aday gösterildiği ilin değiştirilmesine dair açıklamaya yapan Çeviköz, “Bu tamamen genel başkanımızın ve komisyonun takdiridir. Benim için önemli olan CHP’yi temsil edebilmektir. Seçimlerden sonra da CHP’nin ilkelerini hayata geçirmek için TBMM çatısı altında olanca gücümle çalışmaktır. Ben aslında olaya demokrasi mücadelesi çerçevesinde bakıyorum. ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır’ anlayışı içindeyim. Beni İzmir’e layık gördüklerinde onur duymuştum. Şimdi İstanbul ikinci bölgeye yerleştim, aynı onurla görevime devam edeceğim” dedi.

İZMİR BENİM İÇİN ONUR VERİCİ BİR YERLEŞTİRME OLMUŞTU
Çeviköz, “Listeler ilk sızdığında Ege’den İzmir’den arayan birçok arkadaş olmuştu. YSK’ya teslim edilene kadar nihai olmadığını düşünüyorum sonra konuşalım demiştim ve sonuçta böyle bir değişiklik oldu. İzmir benim için çok onur verici bir yerleştirme olmuştu. Kendimi hazırlamak için kesinleşmesini bekliyordum. Ama İstanbul da onur verici” ifadelerini kullandı.