GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Ağustos 2024 Perşembe 08:51

Ölüme olta!

Uzmanların çok ciddi zehirlenmelere neden olacağı açıklamasına rağmen İzmir Körfezi’nde balık tutmaya devam ediliyor. Sabah saatlerinde çok sayıda vatandaş oltaları ve balık kepçeleriyle Kordon’a geldi. Balık tutmanın yasaklandığı körfezde vatandaşların denetimlerin başladığı saatten önce balık tutmak için geldiği ve saat ilerlediğinde ise oltalarını toplayıp gittikleri görüldü. Diğer yandan vatandaşların balık tuttuğu esnada ölü balıkların da kıyıya vurmaya devam ettiği karelere yansıdı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Körfezi’nde balık ölümleri devam ediyor. Ölümler sebebiyle özellikle Bayraklı, Karşıyaka ve Alsancak hattında kötü koku hakim…

1982 tarihinde İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan ancak uygulanmayan balık tutma yasağı kararı uygulanmaya başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı birimleri sahil bandında vatandaşları balık tutmaması konusunda uyarıyor

Amatör balıkçılara kolluk kuvvetlerince 2 bin 620 lira, ürünleri sattıkları tespit edilirse, 26 bin 242 lira idari para cezası uygulanıyor.

Uzmanlar ise İzmir Körfezi’nde çıkan balıkların yenilmesi durumunda çok ciddi zehirlenme vakalarının yaşanabileceği konusunda uyarıyor.

NE CEZAYI NE ZEHİRLENMEYİ UMURSUYORLAR
Uyarıları ve cezayı umursamayan vatandaşlar ise oltalarını körfeze atmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde çok sayıda vatandaş oltaları ve balık kepçeleriyle Kordon’a geldi. Balık tutmanın yasaklandığı körfezde vatandaşların denetimlerin başladığı saatten önce balık tutmak için geldiği ve saat ilerlediğinde ise oltalarını toplayıp gittikleri görüldü. Diğer yandan vatandaşların balık tuttuğu esnada ölü balıkların da kıyıya vurmaya devam ettiği karelere yansıdı.