GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Eylül 2019 Pazartesi 09:34

Okullar açıldı... İZUM teyakkuza geçti!

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte şehir içindeki trafiği kontrol eden emniyet ve belediye teyakkuza geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı trafik sistemi İZUM’da sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun mesai başladı. Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe ve beraberindekiler sıkışan yollara müdahale etti.

EGEDESONSÖZ- Yeni eğitim öğretim yılının başladığı ilk gün milli eğitim bakanlığına bağlı okullar dışında emniyet ve belediye de trafik sistemi üzerinde yoğun mesai harcadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tüm ana arterlerini 24 saat kontrol ve denetim altında tutan ve trafiği yönetebilen yeni sistemi İzmir Ulaşım Merkezi (İZUM) sabahın ilk saatlerinden itibaren yoğun mesai harcadı. Şehir merkezlerine gelen ana yollar ve bağlantı yolları kameralardan kontrol edilirken sıkışan yerlere müdahale edilerek ekipler gönderildi. İzmir’in kent genelinde 88. Enternasyonal Fuar da açık olmasına rağmen genel olarak bir problem yaşanmadı.

Çalışmaları, İZUM’un Buca’da bulunan merkezinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel ve yetkililer koordine etti.