GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Haziran 2022 Çarşamba 16:44

Okuldaki o iddia ortalığı karıştırdı... CHP'den sert tepki!

Bornova İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Şükrü Demirez’in, okuldaki kız ve erkek öğrencileri ayrı sınıflara vermesi, üstelik katlarını bile ayırması, isyan ettirdi. CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, CHP Milletvekili Kamil Okyay Sındır ile partililer, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptıkları eylemle eleştirdi

EGEDESONSÖZ – Bornova CHP İlçe Örgütü, Bornova İmam Hatip Ortaokulu’ndaki skandal nedeniyle ayaklandı. Okul Müdürü Şükrü Demirez’in, keyfi bir kararla okuldaki kız ve erkek öğrencileri karma eğitimden çıkarıp ayrı ayrı sınıflara vermesi, ayrıca kız ve erkek öğrencilerin katlarını dahi ayırması, önce velilerin sonra da CHP örgütünün tepkisine yol açtı. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Cangı ve partililer, İlçe Milli Eğitim önünde bir açıklama yaparak bu duruma tepkilerini ifade etti.

SINDIR: BÖYLE BİR UYGULAMA, LAİKLİK İLKESİNE DE AYKIRI
Milletvekili Kamil Okyay sındır, Bornova İmam Hatip Ortaokulu’nda kız ve erkek öğrencilerin hem sınıflarının hem de okul katlarının ayrılmasının, Milli Eğitim Temel Kanunu’na ve uluslar arası sözleşmelerden doğan kadın-erkek eşitliği ilkesine aykırı olduğunu söyledi. Okul müdürünün, yasalara uygun bir şey yaptığını söylediğini ancak Milli Eğitim Temel Kanunu gereği, karma eğitimin esas olduğunu hatırlatan Sındır, “Sadece çok özel durumlarda, ihtiyaç halinde, kız veya erkek liseleri ayrı ayrı açılabilir. Bunun dışında okulların karma eğitim vermesi gerekiyor. Okulun imam hatip olmasına değildir itirazımız. Bizim itirazımız, karma eğitimden vazgeçilerek, kız ve erkek öğrencilerin ayrı sınıflara verilmesinedir.Kanunun öngördüğü eğitime derhal geçilmesini istiyoruz. Laiklik ilkesini ayaklar altına alınmasına geçit vermeyeceğiz. Devletin temeline, yurttaşlarımız arasındaki eşitlik ilkesine, toplumsal cinsiyet eşitliğinin köklerine dinamit konmasına seyirci kalmayacağız” dedi.

ÇAPIN: İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE DESTEKLİYOR
CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ise şu bilgileri verdi:

“Okul Müdürü, önce sınıfları ayırmış, ardından katları… Böyle bir şey kabul edilemez. Eğitim İş Sendikası Bornova Şubesi, soruşturma açılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe veriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü de yapılan uygulamanın, yasalara ve tedrisata uygun olduğu şeklinde cevap veriyor. İlçe Milli Eğitim önünde eylemde bulunduk, açıklama yaptık. Böyle bir ayrıştırıcı zihniyete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”