GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Ocak 2016 Cumartesi 13:26

ÖİB Urla’daki dev araziyi satıyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Urla’da bulunan maliye hazinesine ait 30 bin metrekare araziyi satma kararı aldı. Yüksek kurul satış programına dahil ettiği yerin planını değiştirerek satacak.

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - İmar planı yapma yetkisi bulunan kurumlar arasında bulunan Başbakanlık Özelleştirme İdaresi bu kez Urla’da bulunan araziler için satış kararı aldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu Urla Sıra Mahallesi’nde yer alan 30 dönümlük mülkiyeti maliye hazinesine ait yeri listesine dahil etti.




Geçtiğimiz aylarda Çeşme’de tarla vasfındaki arazinin imar planını değiştirerek 8 milyon TL’ye satan ve bölgede villaların yapılmasının önünü açan kurum bu kez Urla’da aynı yöntemi deneyecek. İmar planlarında tarla vasfında görünen yerin önce planı değiştirilecek ve daha sonra yüksek fiyatlardan alıcısına verilecek.

Özelleştirme İdaresi’nin satış listesine aldığı yerler arasında bulunan Urla’daki arazi Çeşme Otobanı’na çok yakın mesafede yer alıyor. Sıra Mahallesi Yağcılar Caddesi üzerinde yer alan arazinin kısa zamanda satılması bekleniyor.