GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Temmuz 2016 Cuma 13:05

OHAL kapsamında İzmir’den 9 vakıfa kapatma kararı

Başbakanlık, OHAL kararları kapsamında FETÖ/PDY bağlantısı olduğu gerekçesiyle Türkiye genelinde 25 vakfı kapattı. Kapanan vakıflar arasında İzmir’den 9 vakıf yer alıyor.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan olağanüstü hal (OHAL) kapsamında düzenlemeler sürüyor.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı tespit edilen çok sayıda kurum ve kuruluş mercek altına alınarak haklarında işlemler yapılıyor. 

25 VAKIFA KAPATMA KARARI
Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı, ülkenin çeşitli yerlerinden 25 vakıf için  “Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı belirlenmesi” gerekçesiyle  kapatma kararı çıkarıldı.

İZMİR’DEN 9 VAKIF
Kapatma kararı çıkan 25 vakıf içerisinde İzmir’de 9 kurumun yer alıyor. Vakıfların içerisinde 1991 yılında Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerindeki öğretim üyeleri tarafından kurulan Çevre Koruma ve Araştırma Vakfı (ÇEVKOR), Balım sultan Kültür ve Hizmet Vakfı, Hancıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, İstihkamtepe Öğretim Külliyesi Vakfı, Kerrariye Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı, Mehmet Mumcu Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı, Muzaffer Tuzcuoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı,  Niyazi Uğur Eğitim ve Kültür Vakfı, Tuzcuoğlu Vakfı yer aldı.