GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Mart 2023 Pazartesi 21:03

Oğul Özer aday adayı oldu... Babadan oğula siyaset nöbeti!

1980 yılından bu yana CHP'de siyaset yapan, üç kez belediye başkan aday adayı olan İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Özer'in 29 yaşındaki oğlu Av. Ekin Arık Özer, milletvekili aday adaylığı dosyasını Genel Merkez'e verdi

EGEDESONSÖZ - 2004'te Bornova'da, 2014 ve 2019 seçimlerinde Bayraklı Belediye Başkan aday adayı olan ancak aday gösterilmeyince siyaset sahnesinden çekilen ESHOT Genel Müdür Yardımcısı ve İZULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Özer, yerini oğluna bıraktı. 1980'den bu yana CHP'de Bornova İlçe Başkanlığı görevinde de bulunan Kerim Özer, siyasi mücadelede yerini 29 yaşındaki avukat oğlu Ekin Arık Özer'e bıraktı. Oğul Özer, dün İzmir 2. Bölge'den aday adaylık dosyasını, Genel Merkez'e teslim etti.

PARTİNİN, SİYASETİN İÇİNDE DOĞDUM
Babasının partiyle iç içe hayatı nedeniyle siyasetin ortasında doğduğunu belirten Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve üç yıldır serbest avukatlık yapan Ekin Arık Özer, aday adaylığını sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

"29 yıllık hayatımın 21 yılını AK Parti iktidarında yaşayıp nefes alabilmeyi başarmış, ülkemizde yaşanan onca hukuksuzluğun olduğu dönemlerde Hak-Hukuk-Adalet mücadelesine inanmış genç bir avukat olarak, partim ve ülkemin bana ihtiyaç duyması halinde, Cumhuriyetimizin İkinci yüzyılında bambaşka bir Türkiye inancıyla, bu mücadelenin bir nefesi olacağımı bildirmek adına, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekilliği Aday Adaylığı dosyamı Genel Merkezimize teslim ettim."

Yeni yüzyılın gençlersiz olmaması gerektiğini belirten Av. Ekin Arık Özer, "Gençlerin siyasette olması gerekir deniyor ancak gençler buna pek cesaret edemiyor. Benim gibi 30 yaşın altında başka bir aday adayının olduğunu düşünmüyorum. Eğer partim gençlik kotasını uygularsa, listede yer alacağımı ümit ediyorum. Eğer listede yer verilmeme durumunda partime de küsmem, mücadeleyi de bırakmam" diye konuştu.