GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
7 Mart 2016 Pazartesi 17:34

Öğrencilerden güvenlik güçlerine moral mektupları

Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ndeki Nuriye Ortaokulu öğrencileri, Diyarbakır'ın Sur ile Şırnak'ın İdil ilçelerinde operasyonlarda görev yapan askeri ve emniyet personellerine moral amaçlı mektup gönderdi.
MANİSA - Saruhanlı İlçesi'ndeki Nuriye Ortaokulu öğrencileri, Diyarbakır Sur ile Şırnak'ın İdil ilçelerinde PKK terör örgütüne yönelik operasyonlara devam eden asker ve emniyet personeline moral vermek amacıyla mektup yazdı. Okulun 6/B sınıfında eğitim gören 20 öğrenci, yazdıkları duygu dolu mektupları sınıf öğretmenleri Ümit Öz aracılığıyla PTT ile Sur ile İdil İlçelerindeki Jandarma Karakolu'na ve Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi. Yazdıkları mektuplarda bölgede görev yapan asker ve polislere moral veren öğrenciler, mektuplarında şehit ailelerinin acılarını da dile getirdi.



Öğretmen Ümit Öz, mektup fikrinin öğrencilerden geldiğini belirterek, "Fikri ilk duyduğumda ben de çok duygulandım. Öğrencilerimle birlikte duygularımızı kaleme aldık. Bu mektuplarda öğrencilerimiz o bölgelerde görev yapan askerlerimize ve emniyet mensuplarına moral veriyor. Tek temennimiz bölgede devam eden terör saldırılarının bir an önce sona ermesi ve ülkemizde barış ortamının yeniden sağlanmasıdır" diye konuştu.

İŞTE O SATIRLAR
Nuriye Ortaokulu'nda eğitim gören öğrencilerden Beren Tuna, mektubunda duygu dolu şu sözlere yer verdi:

"Siz Türk milletini kurtarmak için savaşıp, Türk milleti için canınızı feda ediyorsunuz. Bu yüzden size çok minnettarım. Sizin arkanızdan ağlayan, kahraman askerlerimizin annelerine çok üzülüyorum. Kahraman askerlerimizin anneleri, askerden dönsünler diye sabrediyorlar. Ama maalesef dönemeyenler de var. Bizim aklımız hep sizde. Bunu asla unutmayın. Allah size kolaylık versin. Allah yardımcınız olsun. Polisler, siz de vatanımızdan düşmanları atmak için çalışıyorsunuz. Bu yüzden sizlere de çok minnettarım."