GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Eylül 2021 Salı 11:51

Öğrenciler yurt, kira girdabında... Soyer, 'Hilton' önerisi için ne dedi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir süre önce boşaltılan dev otelin tadilata girme noktasına geldiğini; evsiz, yurtsuz öğrencileri orada barındırmanın zor olabileceğini belirterek, “Öğrencilerin bu sorunu, bir süredir gündemimizde. Çözüm projelerimizi birkaç gün içinde açıklayacağız” bilgisini verdi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Fahiş kira bedelleri yüzünden kiralık ev bulamayan üniversite öğrencileri, “Hilton Oteli’ni öğrencilere aç başkan!” mesajı vermişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu çağrıyı değerlendirdi ve Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu.  Başkan Soyer, Hilton Oteli’nin öğrencilere açılmayacağını ancak başka çözüm projeleri üzerinde durduklarını bildirdi.

HİLTON OTELİ, TADİLATA GİRME NOKTASINDA
“Öğrencilerin barınma sorunu bir süredir gündemimizdeydi” diyen Başkan Tunç Soyer, şunları söyledi:

“Hilton Oteli, uzun süredir boş duruyor. Tadilata girme noktasına geldi. Çok da gecikmişti zaten. Oteli öğrencilerin barınması için kullanmak zor olabilir. Hilton yerine bizim gündemimizde başka çözüm projeleri var. Üzerinde çalışıyoruz. Bugün yarın, o projeleri netleştirip kamuoyunu bilgilendireceğiz.”

BEN DE YURTDIŞINDA OKURKEN AİLELERİN YANLARINDA KALDIM
Hilton Oteli’nin öğrenciye açılması konusunun hayata geçirilme şansı olmadığının altını çizen Başkan Tunç Soyer, “Acaba öğrenciler, yalnız yaşayan emeklilerin, yaşlı ailelerin yanında kalabilir mi? Böyle bir projeye nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Çok mantıklı bir proje. Ben de yurtdışında ailelerin yanlarında kalarak okudum. Pekala İzmir’de de uygulanabilir. Bu da çözüm olabilir. Bu düşünce de bizim dosyamızda var. Nasıl uygulanabilir, artıları, eksileri nedir, onları konuşuyoruz. Birkaç gün içinde öğrenci kardeşlerimizin barınma sorunlarıyla ilgili kararlar almış olacağız”