GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
1 Mart 2017 Çarşamba 12:34

Ödemişli şoförler ucuz mazot istiyor

Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay,  tarıma, hava ve deniz ulaşımına tanınan indirimli mazot hakkının kendilerine de tanınmasını istedi.

Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay, yolcuların güvenli ulaşımının kendileri için temel ilke olduğunu belirterek, yasal zorunluluk bulunmadığı halde Ödemiş'te çalışan minibüslere, bazı otobüslere ve servis araçlarına kamera taktırdıklarını ifade etti.  

Silay, '"Bir dönem D4 belgesiyle çalışıyorduk, bunun sıkıntısını yaşıyorduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanınca da sorun devam etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütün araçlar için 12 yaş şartı vardı. Buradan doğan mağduriyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ilettik ve gerek bizim gerekse diğer odaların talepleri doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi 18 yaşına kadar bazı modellere 2018 yılına kadar izin verdi. Bu gelişme üyelerimizi rahatlattı. İlçedeki 'S' plakalı araçlarımızın da bazı sorunlarını Aziz Kocaoğlu'na iletmiştik, yakın zamanda bu sıkıntılara da çözüm üreteceğimize inanıyoruz. Bunun yanında kamera sisteminin başlamamasına rağmen şehir içi araçlarına öncelik vererek araçlara kamara taktırdık" dedi.

Mazot fiyatlarının yüksek olmasından yakınan Başkan Silay, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu konudaki taleplerimizi Ankara'da Ekonomi Bakanlığı'na ve Şoförler Federasyonu yönetimine ilettik. Şu an mazot fiyatlarının yüksek rakamlarını tam anlamıyla taşınan malın veya yolcunun maliyetinin üzerine yükleyemiyoruz. Bu da üyelerimizi mağdur ediyor. Minibüslerimiz İzmir'e ya da çevredeki turistlik ilçelere göre çok ucuz yolcu taşıyor. Bugün Türkiye dünyadaki en pahalı mazot ve benzin kullanan ülkelerin arasında yer alıyor. Şoför esnafı kamu hizmeti yapmakta. Yeni başlayan ve tarıma verilen ucuz mazot gibi imkanlardan biz de faydalanmak istiyoruz." (DHA)