GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Mayıs 2024 Salı 10:03

Ödemiş'te yangın... Samanlar kül oldu!

İzmir'in Ödemiş ilçesinde 200 dönüm hasıldan yapılan saman balyalarının bulunduğu alanda yangın çıktı. Yangın sebebiyle 2 milyon TL'lik zarar meydana geldi.

Yangın, Yeniköy Küme Evleri mevkiinde dün meydana geldi.

Yangına müdahale için İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye'den 3 araç, Yeniköy Mahallesi Yangın Tankeri, 2 İZSU su tankeri, 2 Ödemiş Belediyesi su tankeri olay yerine sevk edildi. Aynı zamanda yangını söndürmek için bölgedeki duyarlı vatandaşlar da traktör ve kepçeler ile çalışmalara destek verdi.

Yangın uzun uğraşlar sonucu söndürülürken yaklaşık 200 dönüm hasıldan yapılan saman balyalarının kullanılamaz hale geldiği ve maddi hasarın 2 milyon TL'yi bulduğu tahmin ediliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Bozdağlar Şube Müdürlüğü Ödemiş Şefliği Koordinatörü Hikmet Güriş, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Güriş açıklamasında şunları kaydetti: 

“Bugün iki yerde birden saman yangını oluştu. Biri Küsküt mevkinde oradaki saman yangınında çalışan arkadaşlar yangını kontrol altına aldılar. Diğeri de bu yandın... Bu dönemde yaşanan yangınlar samanlarımızı ıslak basılmasından ıslak balyalanmasından çıkan kendi kendine yangınlar. Çiftçimiz de bilemiyor" (Yerel Güç)