GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Ağustos 2020 Pazartesi 15:30

Ödemiş'te 'sosyal medya' kapışması: Şener ve Eriş'ten karşılıklı sözler...

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ile Birgi eski Belediye Başkanı Cumhur Şener sosyal medyada kapıştı. Şener, ilçede otların büyümüş ve görüntü kirliliğine neden olmuş halde fotoğraf paylaşınca Başkan Eriş, “Ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim” yanıtını verdi. Birçok kişinin de araya girmesiyle sosyal medyada gerilim tavan yaptı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Ödemiş İlçesi Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Eriş ile ilçeye bağlı eski Birgi Belde Belediye Başkanı CHP’li Cumhur Şener sosyal medyada birbirine girdi.  Bir dönem, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş de dahil “Menderes Havzası Koordinatörlüğü” görevinde de bulunan Şener, son yerel seçimde Parti Meclisi tarafından ilçeye aday gösterilmiş daha sonra yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu’na liste teslim edilmeden önce değiştirilmişti. Parti, şu andaki Belediye Başkanı Eriş’i tercih ederek ilçedeki AK Parti belediyeciliğini de yıkmıştı.

İki ismi karşı karşıya getiren durum Şener’in sosyal medya paylaşımı oldu. Şener, “Ödemiş girişimiz. Yorumsuz” diyerek büyümüş otları, temizlenmemiş orta refüjü paylaştı.

Paylaşımın artına Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Ödemiş girişi villa tipi evlerle donatılacaktı ama olmadı... Bunu herkes biliyor ama mesajı atan başkan kardeşim bilmiyor mu” dedi.  Şener ise bu yanıta, “Evet biliyorum sayın başkanım oraya villa yapılsaydı orta refüjdeki otlar kendiliğinden mi temizlenecekti konuyu saptırmayalım lütfen” yanıtını verdi.

Bunun üzerine Başkan Eriş, “Sevgili Başkanım ne yapmak istediğini anlamış değilim ...Allah yolunu açık eylesin. Diğerleri zaten gerekeni yapıyor. Sana pek gerek yoktu” dedi.

Bunun üzerine Cumhur Şener geniş bir değerlendirme yaptı. Şener, “Sayın başkanım; bu ilçede yaşayan herkese gerek olduğunu düşünüyorum. Allah sizin de yolunuzu açık etsin. Anlaşılıyor ki sizin bireylere ihtiyacınız yok. En sevmediğim şeylerden biri de sosyal medya üzerinden tartışmak onun için kısa yazacağım. Umarım yazdıklarımdan kısa da olsa bir şeyler anlatabilirim. Beni zaten diğerleriyle birlikte değerlendirmenizi ayıpladım. Söylediklerinizi unutmuş gibisiniz...hani benim Onurum senin onurundu vs... Bunlar kısaca senin cevabına karşılıktı.Ben sadece sizin paylaşımdan sonra teşekkür edip ekipleri yönlendirmenizi beklerdim. Çünkü size En kısa yoldan sosyal medyadan ulaşabiliyoruz.. benim sözüm sizin altınızda görev yapan park ve bahçelerdan sorumlu yetkili personellerin vatandaş gibi sokağa çıkıp bizlerin gördüğünü görmesini ve ekipleri yönlendirmesini hedeflemiştim. Benim sözüm onlaraydı...ya da şunu mu anlamalıyım acaba ... ya sizlerden gelen talimatlara uyulmuyor. Yada görevini yapamıyor.. Bu durumlar da Belediye Başkanının yapacağı iş ve işlemler bellidir... yazacak o kadar çok şey var ki buradan yazmak istemiyorum. Siz bizi bırakın da aynı kefeye koymayı bile allınızdan geçirdiğinize göre ...bizden zarar gelmez...diğerleri ile mücadele edin.....!!! iyi görevler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Eriş de, “Hayret ediyorum , Kişisel olarak otla çöple uğraşmana bir şey diyemem, Alıngan değilim o kişilerden sorumluyum, Yanlış gördüğünü bana iletemeyecek kadar uzak olduğunu düşünememiş olmam da benim yanlışım” yanıtını verdi.

Bazı vatandaşların da araya girip şikayetlerini dile getirmesi, sosyal medya üzerinden tartışmaya girmesi üzerine Başkan Eriş son olarak şu cümleleri kullandı:

“Cumhur kardeşim bunu yani otları tartıştırmak için paylaşmış durumda.Bunu anlaman gerekirdi , Beni arayıp uyarabilirdi de , Ama telefonumu sildiyse tabii zor olur. Kısacası başka alanlara malzeme taşıma işini üstlenmiş , Bahtı güzel olsun , Biz onu kardeş bilmeye devam ediyoruz”

Eriş’in paylaşımına Şener ise, “Bizde öyle sayın başkanım... Ama konuyu kaşıyorsunuz .. Benim hiçbir zaman art niyetim olmadı olamazda telefonunu silmiş falan bunlar laf kalabalığı sadece yazık bir belediye başkanına yakıştıramadım” sözleriyle yanıt verdi.