GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Haziran 2017 Çarşamba 14:44

Ödemiş'te her gün 4500 kişilik sofra!

Ödemiş Belediyesi, hayırseverlerin katkılarıyla organize ettiği iftar sofralarında hergün binlerce kişiyi ağırlıyor. Merkezde kurulan 7 iftar çadırı dışında Beldeden mahalleye dönüşen bölgelerde de iftar sofrası kurulmaya başladı.

Ödemiş Belediyesi bu yıl ilçe merkezinde 7 farklı bölgede iftar sofrası kurdu. Hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan iftar sofralarından her gün yaklaşık 4500 kişiye yemek veriliyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da beldeden mahalle statüsüne dönüşen mahallelerde de iftar sofraları kurulmaya başladı. İlk olarak Kayaköy mahallesinde kurulan iftar sofrasına meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Kuran Tilaveti ve dualar yapılarak oruç açıldı. Vatandaşlar organizasyon için Ödemiş Belediyesi’ne teşekkür etti.

Merkez dışında kurulacak iftar sofraları 14 Haziran Çarşamba Konaklı mahallesi olmak üzere, Perşembe Ovakent, Cuma Bademli, Cumartesi Kaymakçı, Pazar Çaylı, Pazartesi Bozdağ, Salı Gölcük ve Çarşamba günü Kadir gecesinde ise Birgi de olacak.

Ramazan etkinlikleri iftar sofraları ayrı bir güzellik katıyor

Ödemiş Belediyesi bu yıl Ramazan etkinliklerini sadece sabit bir yerde değil her akşam farklı mahallelerde düzenliyor. Burak Alkaş ve ekibi tarafından hazırlanan programda; geleneksel Türk tiyatrosu karagöz, orta oyunu, meddah ve çeşitli yarışmalar düzenleniyor. Çocukların eğlenceli vakit geçirdiği programlarda hediyeler dağıtılıyor. Ramazan etkinlikleri bugüne kadar ilçe merkezinde birçok mahallede yapılarak, yoğun ilgi gördü. Etkinlikler, merkezde dışında iftar çadırı kurulan mahallelerde iftar öncesi saat 19:00’da yapılmaya devem edecek.