GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Şubat 2016 Çarşamba 00:49

Ödemiş'te flaş gelişme: İhale iptal mi oluyor?

İzmir’de tartışmalara neden olan Ödemiş Belediyesi’nin köy malları satışı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem ihalede yeterli katılım olmadığı gerekçesiyle iptal kararı vermeyi düşündüklerini açıkladı.

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılması ve köylerin ilçelere bağlanmasından sonra gündeme gelen köy mallarının satışı ile ilgili Ödemiş’te yaşanan süreç devam ediyor. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican’ın ‘köy mallarını satmayacağız’ açıklamasından sonra AK Partili Ödemiş Belediyesi borçlarını gerekçe göstererek gayrimenkullarle ilgili satış kararı almıştı. İzmir’de AK Parti ve CHP arasında tartışmalara konu olan ihale süreci ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Belediyenin satışa çıkarttığı 5 yerden köy malları statüsünde bulunan dördünde yeniden işlem kararı alındı. Köy mallarından üçüne hiç teklif verilmezken birine ise sadece tek teklif geldi. 

Egedesonsöz’e konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, ‘‘Biz köy mallarının köylülerimizde kalması taraftarıyız. Bunu her fırsatta söylüyoruz. Köylerden satış kararı aldığımız yerler için vatandaşların imzaları var. Köylüler de bu yerlerin kendilerine satılmasını istiyor. Bu konuda dilekçeleri mevcut. Zaten çok büyük parasal gelirler beklediğimiz yerler değil. Bizim köy mallları ve arazilere bakışımız bellidir. Köylülerimizin lehine bir durum oluşmadığı için ihaleleri iptal etmeyi düşünüyoruz.  Çünkü ihale için yeterli şartlar oluşmamıştır’’ dedi.