GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Mart 2016 Salı 08:21

Ödemiş’in doğalgaz bekleyişinde mutlu son

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, ilçede hava kirliliğinin önüne geçecek doğalgaz hizmetinde nihayet sona gelindiğini belirterek 2 firma ile ihale yapıldığını ve 10 gün içerisinde çelik doğalgaz borularının döşenmeye başlayacağını açıkladı.

Ödemiş'te uzun süredir beklenen doğalgazda meclis kararı ve saha çalışmalarının ardından sona gelindi. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, gelecek yıl kış mevsiminde vatandaşların doğalgazla ısınmaya başlayacağını söyleyerek, "İlçemizde yaşanan hava kirliliği nedeniyle doğalgazın peşine düştük. Bizim için ince ve uzun bir yoldu ve yaklaşık iki yılımızı aldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan karar çıkarıldı ve nihayet Ödemiş, yatırım planına alındı. İki ayrı ihale yapıldı. Tire'den ilçemize kadar gelecek olan çelik borular ve Ödemiş'in içinde dağılımıyla ilgili iki ayrı ihale yapıldı. Ödemiş içi çalışmaları Konya'dan ALÖZ firması aldı. İkinci işin; Tire'den Ödemiş'e gelecek çalışmaların ihalesini ise, İzmir'den AK-YIL firması aldı. Özellikle şehir içi çalışmaları yapacak olan firma çalışanları için, Zeytinlik Mahallesi'nde bir şantiye yeri temin ettik" dedi.

Başkan Badem, 10 gün içerisinde boru sevkiyatına başlanacağını belirterek kazılacak yerlerin tespit edildiğini anlattı. Çalışmaların iki aşamada ilerleyeceğini kaydeden Badem, "Büyükşehir kapsamındaki ilçelerde, şehir içi kazılarının yapılabilmesi için, Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Koordinasyon Kurulu'nun izni gerekiyor. Bu izin için müracaatlarımızın ardından kurulun onayını aldık. Şimdi ruhsat aşamasındayız. En geç bir hafta, 10 gün sonra ruhsat alınır alınmaz, çalışmalar başlayacak. Allah nasip ederse, önümüzde kış, Ödemiş'te doğalgazı kullanmaya başlayacağız. Bu yazı sokaklarda kazı ile geçireceğimiz için hemşerilerimizden hoşgörü bekliyoruz. Nimet, külfetsiz olmuyor" diye konuştu. (dha)