GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
23 Aralık 2021 Perşembe 11:24

Oda Başkanı Çakmak uyardı: Yılbaşı biletiniz sahte olmasın!

İzmir’de son iki seneye kadar sahte bilet olayının hiç yaşanmadığına dikkat çeken İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, “Vatandaşlarımızın umutla aldıkları piyango bileti sahte olmasın. Biletinizi, odamıza üye bayilerden alın; ikna olmadıysanız, odamızdan giden mesajları bayinin telefonunda görmek isteyin” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Milli Piyangonun özelleştirilmesinin ardından, özellikle her yılbaşı öncesi yaşanan büyük heyecan iyice azaldı. Bilet fiyatlarının artmasıyla birlikte çekilişe katılma talebi belirgin bir şekilde düşerken, bu kez sahte bilet krizi ortaya çıktı. Özelleştirmeden önce İzmir’de bir kez olsun sahte bilet krizi yaşanmadığını belirten İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, vatandaşları bilet alırken dikkatli olmaya davet etti.

IŞIK HUZMESİ GİBİ ÇİZGİLER YOKSA, BİLET SAHTEDİR
Çıplak gözle, biletin sahte mi ya da gerçek mi olduğunun kesinlikle anlaşılamayacağının altını çizen Oda Başkanı Paşa Çakmak, “Biletin sahte olabileceği kuşkusu taşıyorsanız, bileti mor ışığa tutun. Banknotta olduğu gibi çizgiler görürseniz, o bilet gerçek bilettir. Işık huzmesi gibi çizgiler yoksa sahtedir” dedi.

Sahte bilet satıcılarının çete oluşturduklarını, biletleri çocuklara sattırdıklarını hatırlatan Oda Başkanı Paşa Çakmak, uyarılarını şu sözlerle sürdürdü:

ODAMIZA BAŞVURUP BİLETİNİZİ KONTROL ETTİREBİLİRSİNİZ
“Son iki yılda sahte Milli piyango bileti sorunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız, varsa tanıdık, her zaman bilet aldıkları bayiler, biletlerini yine onlardan alsınlar. Satıcı sizde şüphe uyandırıyorsa, sakın bilet almayın. Odamıza bağlı sabit veya gezici bayilerde sorun yaşanmaz. Biz oda olarak bayilerimizi, sahte biletlere karşı uyarıyoruz. Üyelerimize verdiğimiz kartın bile kopyasını yaptılar. Kartları görün ve hala içinizde şüphe varsa, bizim oda olarak üyelerimize gönderdiğimiz uyarı mesajlarını, bayimizin cep telefondan görmek isteyin. Bu isteğiniz anlayışla karşılanacaktır. Biletlerini kontrol ettirmek isteyen vatandaşlarımız, Çankaya’daki diş hastanesinin karşısında bulunan İzmir Milli Piyango Bayileri Odamıza başvurarak biletlerini kontrol ettirebilirler.”