GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
5 Temmuz 2023 Çarşamba 13:30

Oda Başkanı açıkladı: Gevrek de zamlanıyor mu?

İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Şükrü Erişen, 20 Nisan’da zam aldıklarını, fırıncıların zammı geciktirdiğini, dolayısıyla gündemlerinde yeni bir fiyat düzenlemesi olmadığını açıkladı.

EGEDESONSÖZ – Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun ekmeğe zam kararı almasının ardından İzmir’de de fiyat güncellemesine gidilmişti. Kasım ayında 210 gram ekmeğin fiyatı 5 lira olarak belirlendikten sonra zam almayan İzmirli fırıncılar, Federasyonun aldığı kararla gramajı 10 gram azaltarak 200 grama çekerken, fiyatı da 5 liradan 7 liraya çıkarmıştı. Bu gelişme, “Acaba gevreğe de mi zam geliyor?” sorusunu akıllara düşürdü.

NİSAN AYINDA GEVREK 5 LİRADAN 7 LİRAYA YÜKSELTİLMİŞTİ
İzmir Pide ve Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Şükrü Erişen, gevrek fiyatının geçtiğimiz Nisan ayında 5 lira olan gevrek fiyatının yüzde 40 zamla 7 lira olduğunu hatırlatarak, “Gevreğe zam olacak mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Gevrekçiler olarak biz o dönemde iyice ağırlaşan girdi maliyetleri yüzünden zam yapmak zorunda kalmıştık. Fırıncılar, zammı ertelemişlerdi. Ekmeğe yapılan zam, gecikmeli bir zamdı. Bugün itibariyle her şey çok pahalı oldu. Girdi maliyetlerimizdeki yeni artışlara rağmen gevrekte zam yapmayı düşünmüyoruz. Vatandaşın gevrek yemesini istiyoruz. Bir süre daha esnafımızdan gelen zam taleplerine, Oda başkanı olarak ‘hayır’ demeye devam edeceğim.”