GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Şubat 2016 Salı 13:49

Obama'ya 'terörist' diyen TGB'lilere beraat!

Bornova'da ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye gelişini protesto etmek için, üzerinde Obama'nın karikatürü bulunan ve 'Dünya'nın en büyük teröristi' yazılı pankart açtıkları gerekçesiyle yargılanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi Ali Erdem Köz, Utku Ulaş Erdoğan ve Ferdi Tanhan, beraat etti.

ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın geçen yıl Türkiye'ye gelişini protesto etmek isteyen TGB üyesi Ali Erdem Köz, Utku Ulaş Erdoğan ve Ferdi Tanhan, Bornova İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda, üzerinde Obama'nın karikatürü bulunan 'Dünya'nın en büyük teröristi' yazılı pankart açtı. Üç TGB'li hakkında, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan İzmir 32'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 

Geçen 9 Şubat'ta görülen son duruşmaya, sanıklar ve avukatları Aydınlık Hukuk Bürosu'ndan Deniz Yiğitceoğlu ve Özgür Senger katıldı. TGB'liler yaptıklarının suç olmadığını savundu. Mahkemede, pankartın içeriği ve yazıları dikkate alındığında sanıkların herhangi bir sınıf, ırk, dini veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimi diğer bir kesim aleyhinde kin ve düşmanlığa tahrik ettiklerine dair delil bulunamadığı, TGB'lilerin ifade özgürlüğü kapsamında kendi görüş ve ifadelerini şiddet içermeden belirttiklerinin anlaşıldığı belirtilip beraatlerine karar verildi.(dha)