GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Ekim 2023 Pazartesi 16:58

O toplantıda ‘ağır sözler’ iddiası… Tugay-Soyer arasında soğuk rüzgarlar!

Kurultay sürecinde İzmir örgütünün aksine tavrını değişim ekibinden yana koyan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, il kongresi sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile arasında Özgür Özel’e destek konusunda geçen diyalogu anlattı. İzmir delegasyonu kahvaltısında kendisi hakkında bazı konuşmalar yapıldığını duyduğunu söyleyen Tugay, “Daha önce farklı bir tavrı vardı, sonra farklı tavrı var' gibi sözler söylediğini söylediler, daha ağır sözler söylediğini söylediler ancak detayını sormadım.  Ben bu tür sözü varsa yüz yüze konuştuğumuzda söylemesini isterdim” dedi.

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Programın gündeminde ise CHP kurultayı vardı. Kongrede kurultay üyesi seçilen Başkan Tugay, İzmir örgütünün aldığı tavrın aksine Özgür Özel’i destekleyeceğini duyurmuştu. Tugay, fikrini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İl Başkanı Şenol Aslanoğu’na tavrını kamuoyuna duyurmadan açtığını söyledi, yaşanan diyalogları anlattı.

KENDİSİ BENİM GİBİ DÜŞÜNMEDİĞİNİ SÖYLEDİ
Tugay açıklamasında “Aramızdaki siyasi ilişkinin gereği olarak il kongresinden hemen sonra önümüzdeki süreçte değişim grubu destekleyeceğini ilk kendisine söyledim. Kendisi de bana kendisinin benim gibi düşünmediğini söyledi. 15-20 dakikalık görüşme yaptık. Sonra el sıkıştık ve ayrıldık. Sonrasında bu konuyu hiç konuşmadım” dedi.

YÜZ YÜZE KONUŞTUĞUMUZDA SÖYLEMESİNİ İSTERDİM
Soyer ve Aslanoğlu’nun katılımı ile yapılan ve Kılıçdaorğlu’na destek mesajının verildiği kurultay delegasyonu toplantısında yer almadığını söyleyen Tugay, “toplantıda benle ilgili kurultay delegeleri ile yapılan kahvaltıda olumsuz sözler söylediğini duydum. Yüz yüze konuşmada böyle bir şey dememişti bana. Tunç Başkan ile ben herhangi bir polemik içine girmem. Burada genel konuşuyoruz. Parti içinde bir yönetim anlayışını tartışıyoruz aslında. 'Daha önce farklı bir tavrı vardı, sonra farklı tavrı var' gibi sözler söylediğini söylediler, daha ağır sözler söylediğini söylediler ancak detayını sormadım.  Ben bu tür sözü varsa yüz yüze konuştuğumuzda söylemesini isterdim. İl başkanımız ile de bu konuyu görüştüm ve sonrasında kamuoyu ile paylaştım görüşümü. Kongrede konuşabilseydim  'Genel seçimi kaybetmemizin sorumluluğu kimdeyse, milletvekilliği listesi ile ilgili eleştiriler var, bu konular ile ilgili örgütümüz bunun hata olduğunu düşünüyorsa bunun sorumlusundan hesap soracak delegasyon Ankara’ya gitsin' diyecektim. Hala aynı düşüncedeyim. Kurultayın anlamı budur” dedi.