GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Mayıs 2020 Pazar 20:36

O tartışmaya Vatan Partisi de dahil oldu: Haddini sınırını aştı!

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’a tepki gösterdi. Mutlu, “ Kendisi haddini, sınırını aşmıştır. Terbiyeye çağırıyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ın SONSÖZ TV’de yaptığı açıklamaların yankıları sürüyor. Aksakal’ın kayyum atamalarına destek verip CHP’li belediye başkanlarının bildiri yayınlamasına ve “ayrı bir devlet misiniz” sorusuna İzmir’den tepki gelmişti. Aksakal ayrıca, diğer partilere grup kurması için milletvekili gönderebileceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da, “Niye, milletvekilleri koyun mu?” sorusunu yöneltmişti.

Aksakal’ın sözlerine ilk tepkiyi gösteren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, “Bülent Ecevit’in kemiklerini sızlatıyorsun. Ayıptır” ifadelerini kullanmıştı. Bayır ayrıca, “Tıpkı Doğu Perinçek gibi mali destek bekliyor. Beni de görün diyor. İyi de kaç yıldır siyaset yapıyorsunuz kardeşim? Sizin geçmişiniz nedir, ne hizmetler yaptınız. Bir anlatın da görelim. DSP’yi ele geçirme operasyonunun önünü açan bir genel başkan var” açıklamasında bulunmuştu.

CHP Milletvekili Bayır’ın DSP Lideri Aksalal’ı eleştirirken kullandığı sözler bu kez Vatan Partisi’nin tepkisine neden oldu. Vatan Partisi MYK Üyesi ve İl Başkanı Rifat Mutlu Bayır’a sert tepki gösterdi. Mutlu Yaptığı açıklamada, “Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perincek bir abide gibidir” derken “bizi de görün” tanımlamasının ancak CHP tarafından yapılabileceğini sözlerine ekledi.

CHP’li Bayır’dan Aksakal’a sert yanıt: Ecevit'in kemiklerini sızlatıyorsun!

Mutlu şu açıklamayı yaptı:

“Doğu Perinçek Hayatı mücadeledir. İddia ve karalama yaptığınız gibi sistemin kendisinden menfaat beklemek .”Tıpkı Perinçek gibi mali destek bekliyor” demez,  hiç kesmeye “Bizi de görün” dememiştir. Önder Aksakal’ın İyi Partiye desteği, yada bir CHP nin, Akşener’e desteği, Şimdi de Kılıçdaroğlu’ nun bilmem kime yapacağı destek ile Sayın Genel Başkanımızın hayat tarzı, siyasi  terbiyesi bunlara engeldir. Yukarda Tacettin Bayırın yaptığı açıklamada Milletin menfaati konu bile değildir. Yana bile gelemez. Perinçek’in yaşamı açıktır, hayati boyunca şahsi menfaat beklememiştir. Perinçek’in hayatı Milletin birliği ve Ülkemizin geleceği için mücadele dolu geçen yıllardır. Ne MSP-CHP, ne de sonra bir siyasi parti yararına bir sonuç için menfaat beklememiştir.

Herkes kendisinin önüne bakmalıdır. Yaşamı vatan için kavga ile geçen, zerre menfaat peşinde koşmayan partimize, Sayın Perinçek’e karşı üretilen fikirler gereksiz, saçma sapandır. Herkes haddini ve sınırını bilsin. Amerikan emperyalizmin yanında yer alan siyasetlerin şu anki çöken Atlantik Paktının tiyatroda sahnelediği oyunu izlemekteyiz. Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Sayın Dr. Rifat Mutlu’nun şuanda Twitter’da protesto çalışmaları İzmir İl Örgütü tarafından devam etmektedir.  Partimiz tertemiz sicili dünyaya örnektir. Kendinizle karıştırmayın. Tacettin Bayır haddini aşmıştır, sınırı aşmıştır. Siyasi terbiyeye çağırıyoruz”