GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Eylül 2021 Cuma 10:15

O tartışma danışma kurulunun gündemindeydi... Üç ismin kellesini istedi

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın ilçe yönetim kurulu toplantısıyla patlak veren tartışma belediyeden sonra danışma kurulunun da gündemine oturdu. Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Belediye Başkanı Mustafa İduğ’dan Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Koruma Amiri Alişan Han ve belediye çalışanı Süleyman Sezer için gerekenin yapılmasını istedi. İduğ ise toplantıda yaptığı konuşmada ilçe örgütüyle bir probleminin olmadığını anlattı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın ziyareti sonrasında yaşanan Suriyeliler ile Alevileri bir tutma tartışması sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Bornova’ya gelerek parti örgütüyle buluşan Özkan’ın toplantıda belediyelerin sosyal projeleri göç dalgasına göre şekillendirmesi önerisinde bulunduğu ifade edilmişti. Özkan’ın İzmir’de yaşayan toplulukları sayarken Suriyeliler ve Afganlar ile birlikte Balkan göçmenleri, Aleviler ve Kürtler olarak sınıflandırması genel merkeze kadar taşınmış Özkan sonrasında kamuoyuna açıklama yaparak hakkında operasyon yürütüldüğünü söylemişti.

- BAŞKAN YARDIMCILARI BİRBİRİNE GİRDİ

Olayların büyümesinin ardından önce Bornova Belediyesi karıştı. Belediye meclis toplantısı öncesinde yapılan kapalı grup toplantısında Belediye Başkan Yardımcıları Yahya Yıldız, Ercan Kahya ve Barbaros Taşer birbirine girdi.  Kahya ve Taşer mevkidaşları başkan yardımcısı Yıldız’ın İduğ’u etkisi altına aldığını ve yanlış yönlendirdiğini söyledi. Yumruklaşmaya varan küfürleşmelerin yaşandığı toplantının ardından ilçede yaşanan gerilim danışma kurulu toplantısına yansıdı.

İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın divan başkanlığını yaptığı danışma kurulu toplantısında konuşan CHP İlçe Başkanı Ertürk Çapın, İzmir Milletvekili Özkan’a karşı çalıştığı iddiasında bulunduğu isimlerin görevlerine son verilmesini istedi. İduğ’dan Başkan Yardımcısı Yıldız, Koruma ve Güvenlik Amiri Alişah Han ve Bornova Belediyesi Çalışanı Piro Sezer lakaplı Süleyman Sezer’in kellelerini istedi. Konuşmasında “gereğinin yapılmasını istiyoruz” diyen İlçe Başkanı Çapın belediye içinde makamları kullanarak görev yapan bazı isimlerin parti yöneticilerine, milletvekillerine operasyona kalkıştığını anlattı.

Çapın, “Belediye Başkanı Mustafa İduğ benim arkadaşım, kardeşimdir. Çok eski yıllardan beri birlikteyiz. Onun başarısız olmasını ister miyim. Asla istemem. Ama yapılan hataları da söylemek durumundayım. Kendisi belediye başkan adayı olduğunda onun elini kaldırdım. Omuzlarda taşıdık” dedi.  İduğ ise bunun üzerine, “Biz de seni ilçe başkanı olduğunda omuzlarımızda taşıdık” yanıtını verdi. Çapın ise İduğ’un sözlerine, “Sen beni omuzlarında taşıyamazsın ben biraz ağır kalırım” dedi.

Belediye Başkanı İduğ ise parti örgütüyle asla bir probleminin olmadığını anlatırken örgüt-belediye ilişkisine önem verdiğini söyledi. İduğ, yatırımlarla ilgili bilgiler verirken 2,5 yıldaki belediye çalışmalarını anlattı. İduğ ayrıca belediyenin önemli yatırımı olan asfalt üretim tesinin açılışına genel başkanın katılacağını söyledi.