GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Mayıs 2016 Cuma 19:49

O slogan yargıya taşındı, CHP’li gençler sosyal medyada ayaklandı!

CHP Buca Gençlik Örgütü son grup toplantısında Kılıçdaroğlu’nu dinlerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan bir slogan attı. Hakaret içeren slogan hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Twitter’da açılan sayfaya ‘Yılmıyoruz, kokmuyoruz’ mesajıyla destek yağdı.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – CHP Buca İlçe Örgütü Salı günü Başkent’e giderek Genel Merkez’i ziyaret etti.

Örgüt CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısındaki konuşmasını da dinledi. CHP’nin Bucalı gençleri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasına sloganlarla destek verirken, “Tayyip’in …leri, yıldıramaz bizleri” diye de bağırdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakaret içeren sloganlara ilişkin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlatıldı. Süreçte AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk bizzat, Cumhurbaşkanı Erdoğan da avukatlarıyla aracılığıyla Kılıçdaroğlu ve gençler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Slogan yargıya taşınırken CHP’li gençler de sosyal medyada örgütlendi. #‎BucaGençlikKollarıYanlızDeğildir# hashtag’iyle açılan destek sayfasına çok sayıda mesaj geldi, ‘Yılmıyoruz, korkmuyoruz’ vurgusu yapıldı.



KORKMUYORUZ!
Gelişmelerin ardından CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse Egedesonsöz’e konuştu. Sarıküse, “Partili arkadaşlarımızın ve Genel Başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. Yargılanacaksak yargılanırız. 4 bakan rüşvet almış, tüm dünya ‘var’ diyor, bizim Türk yargısı ‘yok’ diyor. Sarraf’ı koruyor, önüne yatıyorlar! TBMM’de hırsızlık yapılıyor, rüşvet alınıyor. Bu kadar terbiyesizce yaklaşım olmaz. Korkmuyoruz! Bunlar iyice saldırmaya başladı. AKP’nin trolleri iyice tehditvari bir hava içindeler. Sürekli küfürler geliyor” dedi.