GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Ekim 2020 Cumartesi 11:52

O siyasetçi, ikinci fakülteyi de bitirdi

Meslek lisesini bitirdikten yıllar sonra 49 yaşında üniversiteye başlayan CHP Gaziemir eski Başkanı Yüksel Demirsoy, Açık Öğretim İşletme'den sonra Yerel Yönetimler bölümünden de mezun oldu.

MUHİTTİN AKBEL / EGEDESONSÖZ - Gaziemir'de 30 Ağustos 2003 - 31 Aralık 2010 tarihleri arasında CHP İlçe Başkanlığı yapan, 60 yıl aradan sonra Gaziemir'e CHP iktidarını getiren Yüksel Demirsoy, okuma azmiyle herkesin takdirini kazandı. Demirsoy, çocuklarının ve arkadaşlarının teşvikiyle 2015 yılında, 49 yaşındayken başladığı üniversite hayatında, ikinci fakülteyi de başarıyla bitirdi.

BUGÜN, ÇİFTE ÜNİVERSİTE DİPLOMALI SİYASETÇİ
Tekel işçisi bir babanın oğlu olan Yüksel Demirsoy, Karabağlar Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü'nden mezun oldu. Hayat şartları nedeniyle üniversiteye gidemediğini belirten Demirsoy, bir süre Konak Belediyesi'nde çalıştı, siyasette önemli görevlerde bulundu. Siyasette, üniversite okumamış olmanın eksikliğini hissettiğini itiraf eden Demirsoy, "Bugün çifte üniversite diplomalı bir siyasetçiyim. Sırada üçüncü fakülte var. Hangi alanda okuyacağıma henüz karar vermedim" dedi.

ONUR BELGESİYLE MEZUN OLDU
2015 yılında, Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü'ne giren, 2018'de "Onur belgesi" alarak mezun olan Yüksel Demirsoy, aynı yıl, aynı üniversitenin "Yerel Yönetimler" bölümünde eğitime başladı. Bu yıl, oradan da "Onur belgesi" ile mezun olup diploma alan Yüksel Demirsoy, "Çocuklarım ve dostlarımın teşvisiyle başladığım üniversite yolculuğunda önemli başarılar elde etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Başarır mıyım, endişesiyle çıktığım yolda iki diplomaya birden sahip olmak, siyaseten beni daha da heyecanlandırıyor" ifadesini kullandı.

SON NEFESİME KADAR PARTİMİN HİZMETİNDEYİM     
Yüksel Demirsoy, yakın dostlarının, bitirdiği son bölüm olan "Yerel Yönetimler"i kast ederek, "Artık yerel yönetimler konusunda akademik açıdan da bilgilisin. Belediye başkanlığı yakışır" şeklindeki yorumlarına  şu yanıtı veriyor: "Ben bu okulları, göze girmek için okumadım. Bugüne kadar, ilçe başkanı olarak, siyasetin içinde başka noktalarda bulunarak kendimi anlattığımı sanıyorum. Fakat CHP Genel Merkezi beni tercih etmedi. Hiç küsmedim, kırılmadım. Partime olan bağlılığım, hizmetim, son nefesimi verinceye kadar devam edecek."