GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
30 Ekim 2021 Cumartesi 09:58

O pazaryerinde her şey ucuz!

163 tezgahın dörtte birini üreticilerin kullandığı Kibar Pazaryeri, Cuma günü ilk kez ziyaretçilere açıldı. Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, bu pazardaki fiyatların, pek çok pazaryerine göre çok daha ucuz olduğunu belirtirken, “Önümüzdeki hafta Cuma günü sizi de bekleriz” çağrısında bulundu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediyesi’nin 14,5 milyon lira harcayarak inşa ettiği Kibar Hizmet Kompleksi’nde yer alan kapalı pazaryeri, dün, ilk kez ziyaretçilere açıldı. Cuma günleri kurulacak pazaryerini ilk kez gezen binlerce vatandaş, kesesine göre alışveriş yapmanın tadını çıkardı. Bu pazarda her şeyin, pek çok pazaryerindeki fiyatlara kıyasla düşük olduğunu belirten İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen, “Önümüzdeki  hafta Cuma günü sizi de bekleriz” çağrısıyla, filesini ekonomik rakamlarla doldurmak isteyenlere davette bulundu.

ISPANAK, PIRASA, ÇERİ DOMATES 5 LİRA
Kapalı pazaryerindeki 163 tezgahın dörtte birinin üreticilere ait olduğunu, kalan kısmını pazarcıların kullandığını belirten Başkan Erişen, “Taze fasulye 8 lira. Domates, 2,5 ila 4 lira arasında. Çeri domates 5 lira. Pırasa, ıspanak 5, karnabahar 9 lira. Salatalık, limon, turp, havuz, patlıcan, mandalina 4 lira. Soğan 2, patates 3 lira. Böylesine ucuz pazar, İzmir’in başka hiçbir yerinde yok” dedi.

BAŞKAN SELVİTOPU’NA TEŞEKKÜR ETTİ
Pazarcı esnafına ve üreticilerine böylesine modern bir pazaryeri sunduğu için Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na teşekkür eden, hatta teşekkür pankartını pazaryerine asan Oda Başkanı Hamdin Erişen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu pazaryerinde otopark sorunu yok. Binanın altında kapalı otopark var. Açık alanda da yeterince otopark yeri bulunuyor. Pazarcı esnafımız, üreticilerimizle aynı paralellikte fiyatlar sunmuş, bundan çok mutlu oldum. Sürümden kazanalım, çağrıma kulak verdiklerini düşünüyorum. Fiyatları bir de haldeki arkadaşlar düşürse, çok daha mutlu olacağım. Muhittin Selvitopu başkanımıza teşekkür ediyorum. Pazaryerinin üstü kapalı olmasına kapalı ancak kış günlerinde, etrafı açık olduğu için çok soğuk olacak. Etrafı kapatmamız iyi olacak. Başkanımız, eksikleri tespit edin, bana bilgi verin, demişti. Bu eksiği de gidereceğinden şüphemiz yok. Bir başka sorun da pazarın kurulduğu günle ilgili. Günaltay, Eskiizmir ve Kibar pazarları, Cuma günü kuruluyor. Çalışan insanlarımız için bunlardan birinin, mesela Kibar Pazaryeri’nin Pazar günü açılmasını talep edeceğiz.”