GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Nisan 2019 Perşembe 10:23

O partinin İzmir Büyükşehir adayı cezaevine girdi!

DP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarcan Ülük, 31 Mart yerel seçimlerinden 2 gün sonra cezaevine girdi. 3 günlük bir cezası olduğu belirtilen Ülük’ün 5 Nisan’da serbest bırakılacağı aktarıldı.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- 31 Mart yerel seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte flaş bir gelişme yaşandı. Demokrat Parti (DP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçimlerde yarışan Tarcan Ülük cezaevine girdi. Ülük’ün daha önceki süreçten 3 günlük bir cezasının bulunduğu aktarıldı. 2 Nisan Salı günü Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilen Ülük’ün 3 Nisan Çarşamba günün de hapiste geçirdiği belirtildi. Ülük’ün 4 Nisan Perşembe günü (bugün) cezasını tamamlayacağı ve 5 Nisan Cuma günü serbest bırakılacağı belirtildi.

DP İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “3 günlük cezası vardı. Salı günü başladı ve Cuma günü bitecek. Sebebini cezası bitince kendisi paylaşır. Hak etmediği bir şey için boşu boşuna ceza aldı. Bir soyun yok, olsaydı aday olamazdı” dedi. 

Ülük'ün eşi ve aynı zamanda avukatı olan Ayla Ülük, 15 Temmuz darbe girişiminden önce, eşinin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in şoförünün erkek kardeşine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada ceza aldığını ifade etti.