GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
20 Kasım 2019 Çarşamba 17:01

O isme destek verdi: Sonuna kadar yanındayız

Partiyi kamuoyunda eleştirdiği gerekçesiyle disipline gönderilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi eski Müdürü ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Oktay Gökdemir CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile buluştu. Kılıçdaroğlu, üniversite yönetimi tarafından sözleşmesi feshedilen Gökdemir’in yanında olduğunu söyledi.

EGEDESONSÖZ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi eski Müdürü Oktay Gökdemir ile bir araya geldi. CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç ve Atilla Sertel’in de eşlik ettiği ziyarette Kılıçdaroğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından sözleşmesi feshedilen Gökdemir’e destek verdi.

Kılıçdaroğlu, Gökdemir’e  “sonuna kadar yanındayız” derken üniversiteden atılan ve haksız yere sözleşmesi feshedilen bir akademisyene parti olarak sahip çıkacaklarını ifade etti.  Geçirdiği felç nedeniyle bir süredir sağlık sorunları yaşayan Gökdemir’e milletvekilleri ve belediyelerin destek olması için talimat vereceğini de söyledi.

Öte yandan Gökdemir, CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından partiyi kamuoyunda eleştirdiği gerekçesiyle disipline gönderilmişti. Dosyası, Yüksek Disiplin Kurulu’nun gündeminde olan Gökdemir ile ilgili kararın “bekletilmesine” karar verilmişti.