GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Şubat 2016 Salı 11:24

O isimden ilanlı ‘Urla villaları savunması: Saygısızlık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ve Danıştay’ın son kararıyla yeniden gündeme gelen Urla villalarında hisse sahibi olan Oğuzhan Boyacı, kamuoyunda yanlış algı olduğu gerekçesiyle gazete ilanı yoluyla açıklama yaptı.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen Urla’nın Hacılar Koyu Zeytineli Köyü’nde yer alan Urla villaları kentte gündem olmaya devam ediyor.

Bölgede SİT derecesi düşürülmeden önce İzmir İdare Mahkemesi tarafından verilen yıkım kararının geçtiğimiz günlerde Danıştay tarafından onanmasının ardından villalar bu kez ilan yoluyla gelen bir açıklamayla gündem oldu.

Alanda hissesi bulunan Oğuzhan Boyacı gazete ilanı yoluyla bir açıklama yaparak yanlış algı yaratıldığını vurguladı.

ANLAMSIZ YORGUNLUK
Gazetelere yarım sayfalık ilan veren Boyacı, “Bizler kamuoyunda ‘Urla Villaları’ olarak maalesef şöhret bulan evlerimizi 1982 yılı başlarında arazimiz üzerine inşa eden sakinlerindeniz. Ne var ki, bazı komşularımızın Sn. Cumhurbaşkanımızla eskiye dayalı dostluk ilişkileri vesile kılınarak;  kamuoyunda şahıslarımız ve evlerimizle ilgili yaratılan haksız algı, dahası yapılan belgeli açıklamalara karşın gerçeklerin yine de ısrarla göz ardı edilip saptırılması, artık anlamsız yorgunluklar oluşturan bir sürece dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN HER YERİNDE BİNLERCESİ YAŞANIYOR
Söz konusu ifadelerin abartılı ve haksız olduğunu söyleyen Boyacı, algının değişmesi için  gerçekleri anlattığını ifade ederek, “ 1982 yılı başlarında inşa edilen bu binaların 16 adedi evvelce ruhsata bağlanmış yapılardır. Diğerleri için de yasal süreç takip edilmektedir.  Ne evlerin inşası sırasında ve ne de yıllar sonra bu yerle ilgili herhangi bir sit kararı mevcut değildi. Sonradan değiştirilen ilk sit kararı bile ancak 1995 yılında alınmıştı. Konu mahalde 33 yılı aşkın süredir ikamet edilmektedir. Sit kararına itiraz bile bizlerce, ancak köy halkının sit derecesi ile ilgili müracaatı ve bu müracaatın olumlu sonuçlanmasından sonradır. ‘Urla Villaları’ olarak adlandırılan ve geniş arazimizin ancak cüz'i bir kısmında bulunan binalarımızla ilgili gerçekler bunlardır. Yaşanan süreçte ülkenin her yanında binlercesi yaşanan yasal herhangi bir süreçten farklı değildir” sözlerine yer verdi.

BİR DOSTLUK VESİLE EDİLEREK
Boyacı açıklamalarını şu sözlerle tamamlandı: “Ülkemizin her yanında yüzbinlerle ifade edilen imar sorunları ortada iken, eskilere dayanan sosyal içerikli bir dostluk vesile edilerek, 1988'den 2014'e kadar burada sadece altı kez misafir edilmiş Sn. Cumhurbaşkanımıza yönelen zarar verme amaçlı uygulamalar paralelinde evlerimizin ve burada yaşayan insanların sürekli gündemde tutulup taciz edilmeleri, dahası haber yokluğunda gerçek dış kurgularla yeniden üretilen ilgisiz, haksız, yalan ve ahlaksız yayınlarla huzursuz edilmeleri ve sonuçta kamuoyunda oluşturulan haksız algı, sadece hukukun değil ahlâki değerlerin ve vicdani ilkelerin de rahatsız olacağı bir durumu ifade etmektedir. Yapılan haksızlığı sadece bizlere değil, kamuoyuna da saygısızlık ve incitici yaklaşımlar olarak değerlendiriyoruz.”