GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Aralık 2019 Pazartesi 17:23

O isimden dikkat çeken açıklama: Oy vermeyeceğiz dediler!

CHP Bayraklı ilçe kongresinde seçimi kaybeden İzmir eski Milletvekili Selçuk Ayhan dikkat çeken açıklama yaptı. Ayhan, “Herkesin yazarsanız oy vermeyeceğiz dediği bir arkadaşı listeye almak zorunda kaldığımız için kaybettik” dedi. O ismin, seçimde aynı listede yer alan kişilerden daha az oy alan ve 60 çizik yiyen eski İlçe Başkanı Cemalettin Alper olduğu öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde devam eden kongre sürecinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bayraklı İlçe kongresinde “ağabey” formülüyle aday olan İzmir eski Milletvekili Selçuk Ayhan yarışı kaybetti. Eski Meclis Üyesi Pınar Susmuş’un karşısında az bir oy farkla seçimi kaybeden Ayhan açıklamalarda bulundu. Ayhan, “Büyük farkla kazanacağımız kongreyi benim nezaket ve dürüstlük çerçevesi içinde kalmaya özen göstererek bazı müdahalelere yeterince önlem alamadığım için, kendi listemi tümüyle kendim çıkaramadığım için, herkesin yazarsanız oy vermeyeceğiz dediği bir arkadaşı listeye almak zorunda kaldığımız için kaybettik. Sorumluluk tamamen benimdir. Bu arada sözde dostlukların çıkarlara dayandığını bir kez daha test etmiş olduk” dedi.

Ayhan’ın açıklamalarının ardından partide “o isim kimdi” sorusu tartışılmaya başlandı. Kongrede sandıktan çıkan sonuçlara göre ilçe yönetimi ve il delege listesindeki tepkiler ölçüldü. Yapılan araştırmaya göre eski İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in 60’a yakın kişiden çizik yediği ortaya çıktı. Alper, 109 oyda kalırken diğer tüm il delegeleri 168 oy aldı.