GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Temmuz 2022 Salı 13:06

O isimden açıklama: Suça konu fiilde yer almadım!

YÖK, Ege Üniversitesi  hakkında inceleme başlattığı konular arasında yer alan Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak’ın taşeron şirket kadrosunda çalışan fotoğrafçısı Perihan Bal Ö.’nün avukat eşinin AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın yakılması eylemi ve binaya molotof atılması olayına karışması konusunu sormuştu. Avukat Muhammed Can Ö.’den incelemeye alınan konu hakkında açıklama geldi.

EGEDESONSÖZ- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) Ege Üniversitesi hakkında soruşturma başlattı. Kurul Başkanlığı’nın inceleme oluru üzerine YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı’nın görevlendirmesiyle çalışmaların startını veren müfettişler birçok konuda bilgi ve belge talebinde bulundu.

İncelemeye alınan konular arasında Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak’ın taşeron şirket kadrosunda çalışan fotoğrafçısı Perihan Bal Ö.’nün durumu da yer aldı.

YÖK, Ege Meslek Yüksekokulu Seramik Cam ve Çinicilik Bölümü’nde öğretim görevlisi kadrosu verilen Ö.’nün eşinin Gezi olaylarında AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın yakılması eylemi ve binaya molotof atılması olayına karışması konusunu sorarken Egedesonsoz sayfasında soruşturma kapsamında ilgili haber yayımlandı.

Haberin içeriği hakkında çeşitli iddialarda bulunan Perihan Bal Ö.’nün avukat eşi Muhammed Can Ö. konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti ilçe binasına yapılan saldırıya ilişkin suça konu olacak eylemde bulunmadığını iddia eden Ö. hakkında yürütülen hiçbir soruşturma ve kavuşturma işleminin olmadığının altını çizdi.

Ö. yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Haber içeriğinde, Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı binasının yakılması eylemi ve binaya molotof atılması olayına karıştığım, ayrıca hakkımda bu olayla ilgili soruşturma ve yargılama yürütüldüğü şeklinde ifadeler kullanılmıştır.

Kamuoyu tarafından bilinmesini isterim ki, bahsi geçen siyasi parti binasına yönelik yapılan eylemle ilgili suça konu hiçbir fiilde bulunmadım. Ayrıca bu olayla ilgili hakkımda yürütülmekte olan hiçbir soruşturma ve kovuşturma işlemi yoktur. Hiçbir şekilde ilgimin olmadığı bu olayla ilişkilendirilmem; gerek şahsımın gerekse eşimin ve bulunduğu görevinin itibarsızlaştırılması ve karalanması amacı taşımaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”