GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ekim 2017 Cuma 09:56

O isim tartışmalı konu için sordu: 'Kocaoğlu bu lafı işitince ne hissetmiştir?'

Hürriyet Yazarı Özkök, İçişleri Bakanı Soylu’nun muhalif belediye başkanlarını da kapsayan açıklaması için, “Mesela İzmir’de bir FETÖ kumpası ile yardımcıları içeri alınan, kendisi de yargılanan Aziz Kocaoğlu bu lafı işitince ne hissetmiştir?” dedi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de son dönemde AK Partili belediye başkanlarının istifalarının alınması kamuoyunda oldukça tartışılıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa, belediye başkanıdır, x'tir, y'dir, z'dir, yetkimiz dahilinde gözünün yaşına bakmayız. Bu saatten sonra muhalefet belediyeleri de iktidar belediyeleri de nasıl gözünün yaşına bakmayacağımızı görecekler” açıklamasının yansımaları sürüyor.  

Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök köşesinde Bakan Soylu’nun bu açıklamasını değerlendirdi. Özkök İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğu ve FETÖ kumpasına yer verdiği yazısında, ‘İzmir’de yüzde 30 oy alan AKP’nin bakanı, yüzde 50 oyla seçilen başkanın başına bir yolsuzluk iddiası koyup görevden mi alacak?’ sorusunu kamuoyuna yöneltti.

AZİZ KOCAOĞLU BU LAFI İŞİTİNCE NE HİSSETMİŞTİR?
Özkök’ün yazısının konuyla ilgili bölümü şöyle:

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Yolsuzluğa karışan muhalefet partisi başkanını da görevden alırız” demiş...

Bu laf beni çok ürküttü.

Mesela şunu düşündüm.

Belediye başkanlığı sırasında görevden alınan Cumhurbaşkanı Erdoğan, o görevdeyken böyle bir laf duysaydı ne hissederdi.

Mesela İzmir’de bir FETÖ kumpası ile yardımcıları içeri alınan, kendisi de yargılanan Aziz Kocaoğlu bu lafı işitince ne hissetmiştir?

İzmir’de yüzde 30 oy alan AKP’nin bakanı, yüzde 50 oyla seçilen başkanın başına bir yolsuzluk iddiası koyup görevden mi alacak?

Eee hani yanlışlığın cezasını millet sandıkta verecekti..."